Fiskgratäng med quinoa

Fisk till middag i tisdags, fisk till middag idag. 2 gånger fisk denna vecka CHECK!

Idag blev det fiskgratäng gjord på torsk. Jag tog tillvara resterna av förra veckans fisksås som jag hade fryst ner. Jag tog såsen, la ner en skivad purjolök och hackade tomater. Jag la fisken i en ugnssäker form och hällde på såsen. In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Till fiskgratängen kokade jag quinoa och gjorde stuvad spenat. Självklart serverades även kokta och kalla grönsaker till maten. Maten var riktigt god och det kändes verkligen nyttigt och fräscht!

Här är en låda med middagsresterna. Quinoan är inte med på bilden utan hamnade i en annan låda! Börjar bli en dålig vana att jag glömmer ta kort, jag ska skärpa mig!!

Fiskgratäng, 4 port

600 g torsk
3 dl fisksås
1 skivad purjolök
2 hackade tomater
ev extra salt och peppar

Skiva purjolöken och hacka tomaterna. Blanda ihop med fisksåsen och smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken (färsk eller tinad fryst torsk) i en ugnssäker form. Häll över såsen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20-30 min (beroende på ugn).

Stuvad spenat

300 g fryst hackad spenat
1 msk mjöl
1 dl mjölk

Blanda ihop mjöl och mjölk och vispa tills blandningen (redningen) är klumpfri och slät. Värm spenaten i kastrull och häll ned redningen. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *