Superdupergröten

I förra veckan fick jag hem de nya grötmixerna från Paulúns, den sk Supergröten. Den finns i smakerna Blåbär & hallon med solrosfrön & linfrön, Äpple & kanel med korngryn & dinkel samt Tranbär, hasselnötter & mandel med extra protein. Supergröten har inget tillsatt socker och innehåller enbart naturliga råvaror utan tillsatser.

Självklart testades den nya gröten i helgen. Förutom att jag själv testade den, bjöd jag även min svärfar och en av mina svägerskor på en varsin portion. Vi testade varianten med Tranbär, hasselnötter & mandel med extra protein.

Mitt första omdöme är att man lätt kan förväxla grötpaketet med någon av Paulúns müsli- eller granolapaket. Se till att läsa ordentligt på framsidan så att du tar rätt förpackning. Det är inte mycket som skiljer dom åt. Väl upphällt i tallriken kan man också lätt förväxla grötmixen med müslin, de ser otroligt snarlika ut.

Vi följde anvisningarna på paketet och valde denna gång att koka gröten i micron. Två minuter på full effekt räckte inte för att vattnet skulle sugas upp av grynen. Mitt tips är därför att ta mer grötmix, mindre vatten eller köra mycket längre tid. Där får man nog pröva sig fram vad som passar en bäst. Förklaringen till att gröten blir för vattning är att mängden torkad frukt och nötter i en deciliter grötmix är så pass stor i förhållande till mängden gryn. Grynen kan inte suga upp den angivna vätskan.

När gröten väl var klar kompletterade jag den med kanel, sylt och mjölk. Övriga testare tog enbart kanel och mjölk. Vi tyckte alla att gröten var mycket god och mättande. I vanliga fall när man kokar gröt på enbart havregryn vill man gärna toppa med bär och/eller nötter men med denna grötmix behövs det inte. Den är helt komplett på så sätt. Att den dessutom inte har något tillsatt socker och enbart innehåller naturliga råvaror utan tillsatser bidrog ytterligare till att vi alla tre gav den högsta betyg!

En tallrik Paulúns supergröt med valfria tillbehör, ett par smörgåsar med gott pålägg och en kopp te eller kaffe och du har en toppenfrukost du står dig på ett bra tag!

Det här är en gröt vi kommer köpa ofta framöver!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Eva skriver:

    Har testat deras tranbär hasselnöt riktigt god ,men vill tipsa om att blanda er egen billigare i längden. =), sen kan man utveckla gröten själv tillsatte jag i dagsläget nyponmjöl och nässelmjöl tog bort solrosfröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.