Poolparty på MSC Poesia

MSC PoesiaI tisdags var jag och barnen på poolpartyt med MSC Cruises på kryssningsfartyget MSC Poesia. MSC Poesia låg tillfälligt i hamn här i Stockholm och vi fick under två timmar tillfälle att besöka båten för att få ett smakprov på vad de kan erbjuda. Kryssningsresenärerna var ombord de också så man kände sig nästan som en i gänget!

MSC Poesia är verkligen ett enormt kryssningsfartyg. 16 våningar hög och nästan 300 meter lång! 2600 passagerare ryms och 1000 personer arbetar i besättningen.

Gustaf, Filippa, Lego Sailor och DoremiSäkerheten för att gå ombord på båten var rigorös. Tre gånger fick vi visa passen, väskorna röntgades och man fick gå igenom en metalldetektor.

En av de stora poolernaSpabad och en djupare poolEn snackbar i mittenSkön temperatur

Fin italiensk glass till oss allaChokladglassmun!Vilken fantastisk båt! Högst upp hittade vi poolområdet. Det var riktigt mysigt med stora pooler, jacuzzis, solsängar/solstolar och en stor snackbar i mitten. Tyvärr blev det inget bad för oss då tillfälliga besökare tydligen var tvungna att skriva på något papper för att få tillstånd att bada, men vi fick istället njuta av trevligt sällskap, solen, utsikten, miljön, god glass, Lego Sailor och Doremi. Inte så illa det heller!

Mini club - barnen ser Gröna LundJunior's club

FussballVi tar spelet på blodigt allvar!Efter det fick barnen härja runt i barnområdena, Mini Club för yngre barn och Junior’s club för de lite äldre barnen.

Mini DiscoSom om inte barnområdena vore nog fick vi tillsammans med Lego Sailor och Doremi ta en svängom på Minidiscot. Det dansades, hoppades och röjdes runt på dansgolvet vill jag lova!

Gymmet med fantastisk utsiktTeatern där de har olika shower varje dagInnan det var dags att gå av båten tog vi en liten rundtur på båten. Vi såg en av de enorma matsalarna med all den goda maten, gymmet med grymmaste utsikten, det mysiga spabadet och teatern där de har sina shower. I övrigt finns även bland annat basket, löparbana, minigolf, shuffleboard, solarium, tennis, bibliotek, dataspel, kasino, shoppingområde och tax-free. Ja, inte kan man ha långtråkigt på en sådan här båt inte. Det verkar finnas något för alla åldrar och smaker.

Underbar utsikt över StockholmBarnen blev riktigt sugna på att boka en kryssningsresa. Hur mysigt låter det inte med en kryssning i karibien?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Härligt 🙂 önskar jag hade vart ledig 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *