Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost
Jag måste bara få tipsa om bästa tillbehöret till en fin köttbit, fisk, fågel eller vegetariskt. Det är potatisbakelser med smördeg och västerbottenost. Frasig smördeg i kombination med krämig potatis och en smakrik sälta från osten. Helt magiskt gott! Gustaf åt åtta stycken i ett svep och kunde om han fått äta minst det dubbla antalet. Vi andra var lika förtjusta men inte riktigt lika själviska, hahaha!
Vårt tidigare favorittillbehör, crushed potatoes, har nu fått kraftig konkurrens från dessa frasiga potatisbakelser. Nästa gång vi har goda vänner eller släkt över på middag kommer potatisbakelserna garanterat att stå på middagsbordet.
Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost, tillbehör till 4 pers
1 rulle smördeg
ca 8-10 kokta, kalla potatisar
3 msk färskost vitlök
Salt och peppar
1 ägg
1 dl riven västerbottenost
Ställ ugnen på 225 grader. Riv potatisarna på grova sidan av rivjärnet och lägg ned i en bunke. Klicka ner färskosten och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och bred på potatissmeten. Rulla ihop som en bulldeg och skär i skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över västerbottenost. Grädda 10-15 minuter eller tills de är frasiga och fått en gyllene färg.
Senaste kommentarer