Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost

Smördeg, potatiskräm och västerbottenost.

Smördeg, potatiskräm och västerbottenost.

Jag måste bara få tipsa om bästa tillbehöret till en fin köttbit, fisk, fågel eller vegetariskt. Det är potatisbakelser med smördeg och västerbottenost. Frasig smördeg i kombination med krämig potatis och en smakrik sälta från osten. Helt magiskt gott! Gustaf åt åtta stycken i ett svep och kunde om han fått äta minst det dubbla antalet. Vi andra var lika förtjusta men inte riktigt lika själviska, hahaha!

Tillbehör till tex en köttbit. En god sås och grönsaker är också givna tillbehör.

Tillbehör till tex en köttbit. En god sås och grönsaker fick sätta pricken över i !

Vårt tidigare favorittillbehör, crushed potatoes, har nu fått kraftig konkurrens från dessa frasiga potatisbakelser. Nästa gång vi har goda vänner eller släkt över på middag kommer potatisbakelserna garanterat att stå på middagsbordet.

Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost

Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost

Potatisbakelser med smördeg och västerbottenost, tillbehör till 4 pers

1 rulle smördeg
ca 8-10 kokta, kalla potatisar
3 msk färskost vitlök
Salt och peppar
1 ägg
1 dl riven västerbottenost

Ställ ugnen på 225 grader. Riv potatisarna på grova sidan av rivjärnet och lägg ned i en bunke. Klicka ner färskosten och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och bred på potatissmeten. Rulla ihop som en bulldeg och skär i skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över västerbottenost. Grädda 10-15 minuter eller tills de är frasiga och fått en gyllene färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *