Rostad korv- och rotfruktssallad

Dags att tillaga rostad korv- och rotfruktssallad

Dags att tillaga rostad korv- och rotfruktssallad

Vi lever ett allt mer stressigt liv. Jobbar heltid. Lämnar och hämtar barn. Skjutsar till aktiviteter. Utövar egna aktiviter som tex träning. Tar hand om hushållssysslor. Kollar på tv. Umgås med släkt och vänner. Och så vidare. Hur ska man hinna på dygnets 24 timmar?! Har man ekonomi kan man köpa sig fri från tjänster som tex städning och handla mat.

Laga mat vill man lägga så lite tid som möjligt på. Samtidigt ska maten helst vara både nyttig och god. Allt-i-ett mat, eller Plåtmat, blir allt mer trendigt och efterfrågat. Det har till och med getts ut flera kokböcker i ämnet. Här får ni därför receptet på en helt makalöst god rostad korv- och rotfruktssallad. Det är en varm sallad på korv, rostade rotfrukter och fetaost som tillagas allt på samma gång på plåt i ugnen. Lättlagad och god vardagsmat där man kan ta hand om rester som ligger i grönsakslådan och tigger om uppmärksamhet.

Välj korv med hög kötthalt. Det ger godare smak och bättre mättnadskänsla. I min varma sallad hade jag idag rotfrukterna/grönsakerna svartrot, polkabetor, sötpotatis, morot, kålrot, broccoloco och potatis. Korven var dels Lammkorv från Wurstmaster med 86% kötthalt och Marquez från Sorunda med 91% kötthalt. Allt toppat med en härlig fetaost. Så gott!!!

Oerhört vackert och gott!

Oerhört vackert och gott!

Bara att hugga in direkt från plåten!

Bara att hugga in direkt från plåten!

Rostad korv- och rotfruktssallad, 4 port

1 kg valfria grönsaker/rotfrukter som tex sötpotatis, rödbeta, morot, potatis, palsternacka etc
1 msk olivolja
salt, peppar
600 g kryddig korv
150 g fetaost
1 msk balsamvinäger
flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär grönsakerna/rotfrukterna i mindre bitar. Lägg på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter (beror lite på vilka grönsaker/rotfrukter man använder sig av). Ta ut pannan. Skär korvarna i mindre bitar. Lägg på korvbitarna ovanpå grönsakerna på plåten och rosta 10 minuter till. Lägg på osten och baka ytterligare 5 minuter. Ta ut, skvätt över vinägern, strö över lite flingsalt och servera.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *