Provena glutenfri gröt

Provena glutenfri gröt

Provena glutenfri gröt

Jag har fått förmånen att testa LOPPIblogbag Provena 2017. Provena är en produktserie som innehåller ren havre och är fria från vetestärkelser. Perfekt för de som måste eller vill hålla en glutenfri kost. I Provenas sortiment finns produkter för många olika tillfällen, från frukost till kvällsfika. Det jag har testat nu är Provena glutenfri havregrynsgröt.

Portionsförpackad snabbgröt.

Portionsförpackad snabbgröt.

Enkel att dosera - bara hälla ned  påsens innehåll i skålen!

Enkel att dosera – bara hälla ned påsens innehåll i skålen!

Provena havregrynsgröt finns i tre olika varianter – Naturell, Hallon samt Äpple & lönnsirap. Gröten är portionsförpackad och enkel att tillaga. Bara att tillsätta 1.5 dl vatten och köra i mikron 1 minut. Det funkar också att bara tillsätta samma mängd kokande vatten och låta stå någon minut. Gröten innehåller mycket fibrer vilket ger en längre mättnadskänsla. Den naturella gröten är helt utan tillsatt socker.

I med vatten och mikra en minut.

I med vatten och mikra en minut.

Färdigt resultat.

Färdigt resultat.

Jag testade Provena snabbgröt Äpple & lönnsirap till kvällsmål idag. Mycket smart och trevligt med portionsförpackningar. Perfekt att ha med på språng, till jobbet eller skola. Skönt att slippa mäta upp mängden gryn. Superlätt att tillaga. Går ruskigt snabbt och konsistens blir bra. Riktigt mjuk och krämig gröt men ändå med ett litet, litet tuggmotstånd. Precis som jag vill ha den. Smaken var fruktig och mild. Lagom sötma. För att göra frukosten/melliset/kvällsmålet mer komplett toppade jag sedan med skuret, grönt äpple och mjölk. Jättegott!

Toppa med kanel, äpple och mjölk.

Toppa med kanel, äpple och mjölk.

Priset, 25 kr för fem portionspåsar, är i överkant. Nu har jag ingen koll på vad glutenfria produkter kostar men jag skulle inte betala 5 kr per påse för denna gröt. Köper man gröt, med eller utan gluten, i ”vanlig” storpåse kostar en portion bara några ören. Visst kan jag betala extra för att ha gröten portionsförpackad men troligen inte 5 kr styck. Vore jag glutenintolerant skulle det inte vara helt omöjligt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.