Priset sjunker
Äntligen är den svenska färsk potatisen här. Som man (i alla fall jag) har längtat! Jag åt den redan förra helgen. Avnjutes gärna som den är bara kokt i mycket salt och dill eller ugnsbakad i ugn. Mums! När jag köpte den förra gången låg kilopriset på 29.90 kr/kilo, i helgen kostade den 14.90 kr/kilo. Till midsommar är priset pressat till typ 1 kr/kilo!
Färsk potatis blev det självklara tillbehöret till kvällens middag. Vi åt köttfärsbiffar med färsk potatis, löksås och grönsaker. Kan inte bli mycket godare vardagsmiddag än så. Toppen!
Köttfärsbiffar, 4 port
8oo g köttfärs
1 finriven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
1 ägg
salt + peppar
Blanda köttfärs, finriven lök och vitlök, kalvfond, ägg, salt och peppar till en jämn smet i skål. Forma till biffar. Stek i smör i stekpanna några minuter på varje sida. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Häll av vätska från plåten lite då och då för att undvika att biffarna kokas i ugnen.
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör
1 dl vatten
1 msk lökfond
1 tsk soja
2 dl mjölk alt matlagningsgrädde alt vispgrädde
salt, peppar
Skär löken i skivor och stek dem mjuka i smör. Häll på vattnet under tiden så de inte blir brända. När löken är mjuk häller man i grädde, fond, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
Senaste kommentarer