Böcker som berör

Böcker som berör

Böcker som berör

Jag älskar att läsa och försöker läsa (både böcker och tidskrifter) så mycket jag bara hinner. Det finns dock andra intressen och måsten som konkurrerar om den lilla fritid jag har. Jag älskar också att läsa för mina barn. Det är en mysig stund tillsammans, ger barnen ett språk och väcker barnens fantasier och tankar. Tyvärr verkar inte mina barn särskilt intresserade av att själva plocka upp och läsa en bok. Alldeles för mycket annat som drar. Men förhoppningsvis kommer läsintresset med åren. Jag har fått hem ett fantastiskt paket med några av vårens barnboksboknyheter från Idus förlag. Vilken bokskatt! Vissa av dessa är verkligen böcker som berör.

#tillsammans #utanför av Camilla Gunnarsson

#tillsammans #utanför av Camilla Gunnarsson

Jag har en 11-årig dotter. Hon har alltid telefonen i handen och hänger ständigt på sociala medier av olika slag som Instagram, Snapshat, Kik och allt vad det nu heter. Det är mycket kort på sig själva, på kompisarna och texter som bästavän, mitt fkn allt, älskarejjj, bby, bästa, goals etc. Det går snabbt att skriva och allt tänks inte igenom ordentligt innan det läggs ut. Ord och bilder som kan såra folk av olika anledningar. Tänk nu om man inte har en bästavän, bby eller bästa. Hur mår man då när man ser alla dessa bilder och texter? Om detta handlar den oerhört fina boken #tillsammans #utanför av Camilla Gunnarsson. En bok som jag tycker alla bör läsa, från barn/tweenies till föräldrar och inte minst skolan. Boken avslutas också med en hel drös med viktiga diskussionsfrågor att ta upp hemma eller i klassen.

 Flyktfåglarna som inte kunde flytta av Fredrik Kellin

Flyktfåglarna som inte kunde flytta av Fredrik Kellin

Idag ser vi tiggare i varenda gathörn, på alla pendeltåg och utanför varenda affär. Jag tror mina barn inte riktigt förstår varför de måste sitta där och tigga och vad som ligger bakom, att det inte är självvalt. Därför är jag mycket glad för boken Flyktfåglarna som inte kunde flytta av Fredrik Kellin. Den förklarar på ett lättförståeligt sätt vad det kan innebära att vara på flykt.

Glorias Memoarer Marco

Glorias Memoarer Marco

Den bok jag sett nästan mest fram emot är senaste boken i serien Glorias Memoarer, och boken gjorde mig verkligen inte besviken – bästa delen hittills (för jag hoppas det kommer många till)! Den här gången kommer en ny lite mystisk elev, Marco till klassen och del 3 heter just Glorias Memoarer Marco och är skriven av Therese Loreskär. Vi får åter möta Gloria och hennes klass 4A och dras med i ett spännande äventyr. En helt galen, tokrolig bok det är svårt att inte älska! Den är som vanligt rappt skriven, enkelt men bildligt språk, rolig, tokig och spännande. Roliga, små illustrationer som levandegör boken ytterligare. Läs!

Sen fick jag ytterligare tre böcker jag inte hunnit läsa ännu. Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten, Hannes hjärta Jenny samt Flax och rekordfarfar. Surtanten och Flax verkar vara två roliga äventyrsböcker med fart och fläkt medans Hannes hjärta Jenny handlar mer om livet, om att bli kär och hur det påverkar kompisrelationer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Camilla skriver:

    Varmt tack för en fin recension! Tog mig friheten att dela den på min Facebook-sida! Glada hälsningar Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *