Rester är inte fel

Rester är ofta underskattat. Många kastar mat som blir över efter middagen och vill inte äta det dagen eller dagarna efter. Vilket slöseri! Det händer sällan hemma hos oss. Både jag och Mattias har i princip dagligen med oss matlåda med gårdagens rester till jobblunchen. Nästan alltid är jag helt lyrisk efter jag ätit upp innehållet i min låda. Visst kan vi också bli sugna på att gå ut och äta lunch så det gör vi med jämna mellanrum för att inte tröttna.

Efter helgens middagsbjudning hade vi digestive-kex och färskost över och efter gårdagens ärtsoppa och pannkaka fanns det vispad grädde kvar. Jag kopplade snabbt ihop dessa rester med helgens fantastiska frozen cheesecake. Det fanns precis lagom mängd färskost och grädde till en halv sats, så det slängde jag ihop i en mindre form och in i frysen. Mums, vad gott det ska bli. Det är det jag säger, rester är verkligen inte dumt!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *