Här rullas det köttbullar

Idag önskade sig barnen köttbullar till middag. Köttbullar och pasta. Mamma Scans funkar men det tar faktiskt inte så lång tid att rulla egna. Dessutom är det värt den extra tid det tar. Gör en enkel smet med valfri kryddning, rulla med hjälp av sked och lägg på plåt. In i ugn i ca 20 min på 200 grader. Koka pasta under tiden. Klart att äta!

Hemgjorda köttbullar att stoppa in i ugn

Köttbullarna är klara att ätas!

Köttbullar, ca 4 port

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
500 g nötfärs
salt+peppar

Jag tog 1/2 dl ströbröd och 1 dl vatten och detta fick stå i ca 10 min. I med en finriven gul lök, 500 g nötfärs, salt och peppar. Blanda, forma till runda köttbullar med sked doppad i vatten och ner i en ugnsplåt. Stek i ca 20-25 minuter i 200 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Egna köttbullar är mums 🙂 kram Diana

  2. Camilla skriver:

    Klart godare än köpta! 🙂

  3. Fröken M skriver:

    Hemlagat är helt klart godast !
    Jag gjorde nästan ett och ett halvt kilo köttbullar igår.
    Hälften serverades direkt med pasta och rattatoe ( hm, undrar hur det stavas !? )
    och resten hamnade i frysen. Perfekt att ta fram en annan dag när man inte riktigt har tid att laga mat efter jobbet 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *