Safari World i Bangkok – hysteriskt men fantastiskt!

Två heldagar har vi i Bangkok. Dagen valde vi att spendera på Safari World. Den påminner en hel del om Kolmården innan den senaste ombyggnaden. Det är två delar – dels safaridelen med djur som går fritt och där man åker runt i bil, dels djurparken med djur innanför stängsel och burar där man tar sig runt till fots. På djurparksdelen kretsade det mesta kring de olika showerna med olika teman som var utspridda under dagen på olika arenor.

Vi såg en show med sjölejon, en elefantshow och delfinshowen. De var ganska snyggt och roligt uppbyggda, lite skräniga bara. De thailändska kommentatorerna vrålade lite väl högt i mikrofonen för att skapa stämning. Showerna kan dock inte mäta sig med Kolmårdens mycket proffsigare shower, men det var ändå roligt att se!

Annat roligt på djurparksdelen var matningen av girafferna. Vi besökare kunde köpa hinkar med bananer som man gav direkt till djuren i deras munnar. Man stod på typ en balkong, mängder med giraffer sträckte upp sina långa halsar och tungor och så matade man dom. Vi försökte mata de lite kortare girafferna då vi tyckte synd om dessa då de långa annars bara var de som fick, så vi försökte lura de stora och hade en mycket rolig stund! Girafferna verkade ganska tama/snälla – jag kramade till och med om en!

En annan rolig och annorlunda del var ägg-världen. Där fick man följa äggets väg från ägg till fågel. Både i bilder och med riktiga ägg, äggkläckningsmaskiner, fågelfödsel, osv.

Annars fanns det apor, fåglar, pumor, sälar, fiskar, valross, krokodiler, flodhästar, isbjörnar, vita tigrar, kängurus, myrslokar och många fler djursorter. De flesta i alltför trånga, små burar eller inhägnader. Jobbigt att se.

Man fick mot betalning också ta kort med bland annat tigerungar och apor. Helt emot mina principer (stackars djur) men ett minne för livet för barnen framför allt. Faktum är att jag hade himla skoj med aporna. Något jag kommer minnas länge! Korten som ingick i fotopriset blev fina också!

Stämningen inne på djurparken var NÅGOT kaotisk!!! Det var mängder med thailändska skolungdomar och olika busslaster med turister och alla slussades de mellan showerna i parken. Och de var ju sååå många och högljudda. Lärarna och reseledarna körde med megafon för att slussa ”de sina”. Oh my!

Vi åt god lunch, fikade och hann trots allt se många djur inne i parken. Vi avslutade med höjdpunkten – Safariparken. I Dawins härliga luftkonditionerade bil åkte vi runt på vägarna bland kameler, giraffer, zebror, noshörningar, fåglar, bufflar, tigrar, lejon, björnar, rådjur, hjortar, renar, bockar och mängder med andra djur jag varken minns eller kan namnet på. Och det var inte några enstaka djur vi pratar om utan alla sorter fanns det mängder av. Djuren gick fritt på vägarna i hela området. Man kom så nära och vi var helt fascinerade och uppfyllda av glädje!

Befinner ni er i Bangkok tycker jag ni ska åka dit. Helt klart värt ett besök!

(Bilder kommer)

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *