Många goda, nyttiga nyheter från Kronfågel i höst
En av mina favoritråvaror i köket är helt klart kyckling! Vi äter kyckling i någon form minst 2-3 gånger i veckan. Förutom att kyckling är gott är den dessutom lättlagad och nyttig icke att förglömma. Kyckling innehåller mycket protein, lite fett, flera nyttiga näringsämnen som B-vitaminer, järn, zink, selen, magnesium och D-vitamin. Den är dessutom mycket mer miljövänlig och klimatsmart än tex nötkött och lamm. Vi är fler och fler som får upp ögonen för kyckling och konsumtionen ökar därför i snabb takt. Vi äter mer av den både till vardags och till fest. Att lägga kyckling på grillen blir allt mer vanligt och är helt outstanding tycker jag (vem har liksom inte testat att göra Beer Can Chicken)! Kycklingen börjar till och med smyga sig in på finkrogarna, det är riktigt kul!
Kronfågel har ett fantastiskt utbud av kyckling i olika former. Det finns allt från hela kycklingar, marinerade kycklingbitar, tunna filéer, kycklingfärs, kycklingbröst, kycklinglårfilé till wokstrimlor och kycklingkebab. Nu till hösten kommer dessutom ytterligare ett gäng riktigt goda nyttigheter från Kronfågel. Kronfågels minutfamilj utökas med Minutstrimlor och Minutskivor. Kycklingen är färdigskuren och redo att tillagas. Perfekt en stressig vardag när ungarna skriker av hunger och middagen ska stå på bordet snabbt.
Den helt nya produkten Chicken ”Ribs” lanseras också och kommer i två olika smaker – Texas BBQ och Sweet Chili. Det är egentligen inga ribs i egentlig mening men påminner om ribsen rent utseendemässigt. Chicken Ribs är helt enkelt kryddmarinerade och färdiglagade kycklinglår utan skinn som har tillagats i låg temperatur under lång tid för att få den riktigt smakrik, mör och saftig (och det kan jag intyga att det stämmer till 100%). Även ribsen är alltså bara att värma och servera med goda valfria tillbehör. Snabbt och mycket gott!
Pulled chicken kan man givetvis göra själv men har man varken tid eller lust har Kronfågel färdiglagad pulled chicken i sitt sortiment. Den kommer till hösten i ytterligare en smak – Pulled chicken BBQ style med honey- och chipotlesås. Jag älskar både pulled chicken och pulled pork och brukar variera mellan att göra egen och köpa färdig.
Att köpa ekologiskt och närproducerat är något som ligger mig varmt om hjärtat och blir mer och mer efterfrågat av den generella konsumenten. Under förra året ökade försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige med 38% jämfört med året innan och uppgången spås fortsätta. Kronfågel får äntligen ekologiska och KRAV-märkta produkter i sitt sortiment då Bosarpkycklingen nu ligger under Kronfågels varumärke. Bosarpkycklingen är uppfödd med extra stor omtanke och kycklingarna, naturen och oss människor och det ger en produkt av fantastisk kvalitet. Tror sällan jag ätit så god (och glad) kyckling!!!
Igår var vi ett gäng hungriga journalister och bloggare som fick chansen att smaka alla dessa nyheter. Maten tillagades av kändiskocken Magnus Albrektsson som verkligen skämde bort oss med så mycket gott! Jag testade allt och tog till och med om, så gott var det!!! Vi fick börja med den optimala förrätten – Pulled Chicken BBQ rolls med coleslaw och chilirelish, serverat i korvbröd, mums!!!
Sedan dukades en stor buffé upp. Det var bland annat wokad kyckling gjord på de nya minutstrimlorna, båda sorterna ribs serverat med paprikasalsa, böndipp och rostad potatis, Ceasarsallad gjord på minutskivorna, Bosarpkyckling, asiatisk nudelsallad, en sallad med rödbetor, spenat, rödlök, valnötter, getost och skirat smör, mm. Helt ljuvligt!
Konstigt nog hade jag även plats för dessert, men vem kan motstå en äppelkompott med vaniljkräm och Granny Smith sorbet!
Stort tack till Kronfågel för en magisk lunch. Jag tog fågelvägen tillbaka till jobbet 🙂 !!
Senaste kommentarer