Saken är biff

Det märks i reklamen från mataffärerna att det börjar lacka mot jul. Det är extrapriser på typiska råvaror och maträtter vi äter vid jul. Affärerna lockar med bra pris på tex köttfärs, lax (färsk, gravad, rökt), sill, färdiga köttbullar och liknande.

Själv köpte jag hem ett kilo köttfärs häromdagen. Det är lite tidigt att ställa sig och rulla julköttbullarna så köttfärsen blev istället köttfärsbiffar som vi åt till middag idag. Till biffarna hade vi pestopasta (varm pasta jag blandade med några matskedar hemlagad pesto) och kokt, färsk romanesco (eller broccolo som det också kallas och som är en korsning mellan broccoli och blomkål). Senap och ketchup för de som ville ha det (själv är jag mycket förtjust i senap, Johnnys senap och Västervikssenap i synnerhet). Biffarna blev riktigt saftiga och goda och pastan med pesto helt fantastisk! Höjdarmiddag!

Köttfärsbiffar

500 g nötfärs
5 msk ströbröd
1/2 riven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 ägg
salt och peppar

Blanda ströbröd och vatten eller mjölk i en bunke. Låt svälla. Riv löken. Blanda ner köttfärs, lök, pressad vitlök, ägg, salt och peppar i bunken. Blanda till en jämn smet. Forma till biffar. Stek i smör i stekpanna ca 3-4 minuter på var sida. Lägg sedan biffarna på en ungssäker form och låt dom steka klart i ugnen på 175 grader i ca 15 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *