Utflykt till Tivars gårdsmejeri

Utflykt till Tivars gårdsmejeri

Utflykt till Tivars gårdsmejeri

Sittplatser ute eller inne.

Sittplatser ute eller inne.

Som sig bör blev det en resa upp till svärföräldrarna i Östersund under sommarsemestern. I år, förra året och alla år dessförinnan! Varmt och kvavt även där, så det blev som vanligt ett och annat bad i Storsjön. Tror typ 95% av alla samtal handlade om väder och värme, haha! Förutom bad och sol hanns olika aktiviteter med. Bland annat en utflykt till Tivars gårdsmejeri.

Bilfärja över till Tivars.

Bilfärja över till Tivars.

Tivars Gård på Norderön strax utanför Östersund är en gårdsbutik med försäljning av ost och diverse andra lokalproducerade produkter. Här finns även café och restaurang med platser både ute och inne. De har lunch- och middagsservering.

Gott och trevligt!

Gott och trevligt!

Man får åka en bit för att nå Tivars, men resan är mycket trevlig och avslutas med en bilfärja över vattnet. När man väl är framme möts man av fantastisk miljö. Fjällen i bakgrunden över Storsjöns vatten är riktigt vacker och förhöjer verkligen besöket. Men självklart kan man också njuta av god mat. Många rekommenderar hamburgaren med deras egen ost. Vi valde dock dagens som var lax.

Äter man mat ingår att låna gårdens trampbåtar om man vill.

Äter man mat ingår att låna gårdens trampbåtar om man vill.

Äter man mat ingår förresten att man kan låna en av gårdens trampbåtar och åka runt i vattnet utanför. Hur trevligt som helst! Värmen var dock så krävande att detta inte hanns med. Det var för varmt för att sitta ute i den gassande solen. Inne där vi satt fanns det ingen luftkonditionering… Vi hade dessutom lite otur den dagen vi besökte Tivars. Det vackra vädret lockade massor med besökare. Det hade ingen räknat med. Vare sig gästerna eller personalen. Det förde med sig långa köer, dålig påfyllning av lunchbuffén samt att maten helt enkelt tog slut. Detta i kombination med värmen gjorde att irritationen var ganska hög hos flera besökare av stället. Även mitt tålamod tröt lite och det ska mycket till.

Bäst av allt var ändå de olika ostarna som görs på gården bredvid. Vi är en ostälskande familj. Det var svårt att välja vilka vi skulle köpa med hem. Valet föll på Tivars Vit caprin och Tivars Gryning. Vit caprin är en vitmögelost på pastöriserad getmjölk. Gryning är en grynpipig hårdost ystad på opastöriserad komjölk. Sååå goda båda två!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.