Sista stoppet på Koh Chang

För några dagar sedan åkte vi till vårt sista stopp på Koh Chang – White Sand Beach. Det är öns största by. Stranden är lika fin och vit som tidigare men mycket längre, det är fler hotell, affärer (även om utbudet är detsamma i stort sett, dvs t-shirt och klädesförsäljning, diverse tingeltangel, optiker, skräddare, apotek, dykaffärer, utflyktsförsäljare), restauranger, barer, massageställen och ambulerande matvagnar. Härligt med lite mer puls!

Hotellet vi bor på, Kacha, bodde vi på för två år sedan och även här är allt sig likt och i stort sett oförändrat. Två stora poolområden. Båda med bra och stora barnpooler, vattenrutschkanor, stora djupa pooler med roliga inslag som tex bubbelpool och sprutande elefanter samt poolbarer. Barnen vill hela tiden dricka drinkar i baren och det har därför blivit några kokosnötsdrinkar bland annat (slurp!!!). Ena poolområdet ligger precis vid stranden. Vi varierar mellan de båda fast föredrar den som inte ligger vid vattnet då det är mer folk där.

Hotellet har ett luftkonditionerat lekrum (mest leksaker för mindre barn) och ett helt okej utrustat gym.

Temperaturen har stigit minst 5 grader och vi har 35+. Att White Sand sedan är som en enda stor ’gryta’ gör att det inte blåser alls, värmen är tryckande och till och med jag har klagat! Tänk då Mattias och barnen som är enormt känsliga. Gus höll på att tuppa av häromkvällen… Barnen dricker inte tillräckligt med vatten heller. De har dock börjat bli så kloka att de själva väljer att stanna inne i luftkonditioneringen på rummet på dagen när de tycker det är för varmt ute. De bygger medhavd plusplus och kollar film/spelar spel på iPaden. När de vill ut behöver de bara gå några meter så är de ute hos oss. De är så pass stora nu och de håller också ihop. Skönt för mig och maken som då får lite egentid i poolen/stranden eller med en bok i skuggan.

Vad gäller vädret har vi bara haft sol och klarblå himmel. Men igår när vi vaknade var det mulet. Senare på förmiddagen kom och gick det korta regnoväder. På eftermiddagen drog dock stora regnet in och det öste ner resten av kvällen. Vi badade och plaskade ändå men då var det skönt att för första gången ta en varm dusch på kvällen. Idag är det strålande sol igen.

Internet finns inte på rummen här utan endast i lobbyn. Det funkar dessutom urdåligt. Det är dock skönt med paus från alla sociala medier. Det är annars en stress som jag själv emellanåt kan må dåligt av… Min iPhone, har bara en som jobbet betalar, har jag inte satt på alls under resan. Jag är lite orolig då jag väntar olika paket som ligger på posten i endast 2 v, och flera kommer returneras då jag ör borta 3 v. Hoppas det löser sig ändå.

Vi har inte gjort fler utflykter. Barnen tyckte det var jobbigt att vara iväg en hel dag som vid snorkelutflykten och det finns inte många intressanta halvdagsturer. Vi funderar på fisketur men de är också heldagar. Mattias ska på en utflykt till en shootingrange. Själv har jag inte fastnat för något eget.

Annars äter och dricker vi gott. Två gånger har vi besökt vår favorititalienare från sist vi var här, La Dolce Vita, och ätit vår favorit Carbonarapizzan. Supergod, men nu kan vi det… Till förrätt har vi där ätit fantastisk carpaccio och bruschetta och till dessert en Tiramisu helt i min smak (även om Mattias inte var lika förtjust), men som sagt inga fler besök där i år.

Vi har också ätit på en häftig kött-/hamburgerrestaurang. Deras inredning är som att befinna sig någonstans i Texas med en elektrisk rodeotjur man får rida på (vi testade hela familjen och det blev många skratt). En del av matsalen är inredd som celler i ett fängelse, det finns begravda indianer och olika djurhuvuden med lysande ögon. Vi åt grymma hamburgare med pommes till middag (jaja, Gus åt som vanligt pannkaka, det vill han ha vart vi än går…) och gudomlig chokladbakelse till dessert. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle gå dit på fars dag på söndag men det kunde jag ju inte avslöja. Blir kanske så ändå.

Vi äter också mycket goda frukter. På hotellbuffen serverar de mest ananas och vattenmelon. Vi köper fler exotiska frukter, många jag inte minns namnet på men honungsmelon, guava, pomelo, granatäpple, rambutan och massa mer.

Jag har tagit flera thaimassager och det är så fantastiskt skönt. Det är en kombinerad massage och stretch och precis vad jag behöver.

Vid ett av massagetillfällena råkade jag ut för något som kändes riktigt hemskt. Det var sista kvällen i förra byn . Det vanliga är att man betalar efter behandlingen men jag gjorde det innan för att bli av med det. Toppen! Fick sedan den skönaste och bästa massagen jag fått här på ön och jag var så lycklig. När jag skulle gå ville de ha betalt. Förklarade glatt på engelska att jag redan betalat men hon fattade noll. Kom med miniräknaren och visade mig 250. Jag förklarade flera gånger på olika sätt att jag betalat redan och hon hämtade fler kollegor som fattade noll och det kändes som de anklagade mig och såg mig som en tjuv som inte ville betala. Jag hade ju inget kvitto heller och inga bevis. Jag bröt tillslut ihop och började gråta. Det var så hemskt att vara anklagad och inte förstådd. Tillslut gick det upp ett ljus hos den jag betalade till, hon mindes nu att jag betalade i förskott och nu bröt nästan hon ihop och var så ledsen och sa solly solly tusen gånger. Kramade mig och ville trösta. De ville väl säkert kompensera mig på något sätt men när allt var utrett ville jag bara därifrån och rusade i tårar till vår strandvilla och min väntande underbara familjs trygga famn. Nu betalar jag aldrig i förskott längre!

Vad gäller shopping hålls den på låg nivå. Dels finns inte mycket att köpa, dels sparar vi oss till Bangkok. Mattias är som vanligt storshopparen. Han har låtit sy upp en kostym, en väst, fem långärmade skjortor och två kortärmade. Filippa har fått lite tingeltangel (hon gillar sånt) och en t-shirt, Gustaf ett par Messitröjor med tillhörande shorts och jag har köpt en solskyddströja. That’s it!

Huga, tiden går för snabbt… Kan någon stoppa tiden?!

20131108-072028.jpg

20131108-072014.jpg

20131108-071949.jpg

20131108-071859.jpg

20131108-071920.jpg

20131108-071932.jpg

20131108-071652.jpg

20131108-071706.jpg

20131108-071732.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *