Upprop med picknick

Nu är det officiellt – jag har två skolbarn! Gus som går i förskoleklass (aka ”Nollan”, ”6-års”) och Flippan som går i 3an. Ikväll var det upprop i barnens skola. Först en gemensam samling på skolgården där rektorn höll tal, sedan information och utdelning av mängder med viktiga papper i barnens respektive klassrum följt av medhavd picknick.

Jag tog bara med picknick-mat till barnen. Jag och Mattias kände inte för att äta i ett klassrum. Barnen fick i alla fall pannkakor med sylt och en varsin Festis. Det var mycket uppskattat.

Jag och Mattias åt mat när vi kom hem efter uppropet. Jag hade förberett mat som fungerar lika bra att äta uppvärmd som nylagad och valet föll på köttfärssås och spaghetti. En vardagsklassiker som står sig i vått och torrt!

Klassiska pannkakor, 3- 4 port

2 ägg
6 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smält smör

Vispa äggen och vispa i hälften av mjölken. Vispa i mjölet och saltet till en slät smet. Vispa ned resten av mjölken och smöret. Låt stå ca 30 min. Stek tunna pannkakor i stekpanna, teflon eller gjutjärn. Ha fett i pannan ifall det behövs (ifall de inte lossnar).

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Det blir tyvärr ingen tjejmil för mig MEN jag kommer upp på lina och Dianas event ! Ses vi där ? Ha en toppen dag ! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *