Skinners ultraportabla ”strumpskor”

Skinners ultraportabla "strumpskor"

Skinners ultraportabla ”strumpskor”

(Inlägget baseras på varuprov) För ett par veckor sedan fick jag hem ett par Skinners som är en typ av strumpskor. De passar inte in i kategorin strumpa men kan inte heller riktigt kallas för sko. Typ som Fivefingers eller badskorna jag använder när jag snorklar.

Nya tidens sockiplast-ish.

Nya tidens sockiplast-ish.

Kanske inga skor jag skulle bära till fest direkt!

Kanske inga skor jag skulle bära till fest direkt!

Skinners ser mer eller mindre ut som sockiplast som var så vanligt när jag var yngre. Sockiplast är ett slags ankelsocka i frotté med räfflad halkfri plastsula. Den användes istället för sportskor på gymnastiklektionerna främst under 1960-, 1970- och 1980-talen. Skinners sula är något grövre än sockiplastens men annars är de väldigt snarlika utseendemässigt. Skinners är tänkta för löpning, promenader, stand up paddling, simning, gymträning etc. De tar minimal plats i väskan och är därmed perfekta att ha med vart man än åker. Alltid redo för fysisk aktivitet alltså!

SUP runt ön.

SUP runt ön.

Jag har testat mina Skinners ett tag nu och har bara gott att säga. Enkla att ta på och av. De sitter bra och ger skön markkontakt vid träning. De var perfekta att använda vid stand up paddling. Kan absolut tänka mig att använda Skinners under lättare löppass i skog och mark. Dock inte vid löpning på asfalt eller vid träning som inkluderar mycket hopp. Då vill jag ha mer stabilitet och stöd. Ja ni hör. Skinners kommer inte ersätta några av mina nuvarande skor men är ett perfekt komplement. Inte minst när man är på resande fot!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Henrik skriver:

    Jag har dålig erfarenhet av skinners, de höll inte vad deras reklam lovade. De slets mycket snabbare än ett par liknande ”skor” från quiksilver (reef shoes). En produkt som inte ens är tänkt för löpning.
    Jag springer med dessa varje dag på asfalt, så jag vet att jag inte är en normal användare! ?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Oj då! Låter inte bra! Har inte hunnit använda mina så länge. Men som du skriver, daglig asfaltslöpning sliter nog rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *