Smalsmothie

Imorse stod 40 min lätt jogg på träningsschemat (samma träningsupplägg som jag körde sista veckan inför Tjemilen). Det var bara att ge sig upp i ottan och mörkret och ge sig ut. Hur är då formen inför Lidingö Tjejlopp på söndag? Idag kände jag mig ganska pigg i kroppen men har tyvärr fått ganska ont i vänster höft. Nu väntar vila imorgon och 30 min lätt jogg på lördag (eller vila då också beroende på dagsform). Bara att hoppas att värken går över. Annars får jag helt enkelt ta det lugnt på söndag. Det funkar det också. Bara jag tar mig runt så är jag i hamn vad gäller Tjejklassikern.

Senaste numret av Runners World damp ner i brevlådan häromdagen. Har bara hunnit skumma tidningen på ytan. Fastnade dock vid kostsidorna och hittade ett smothie-recept som jag testade idag efter joggingrundan. Den kallas Smalsmothie och skulle vara bra som återhämtning efter ett lättre löppass. Den innehåller spenat som är en av våra mest järnrika grönsaker och järnet behövs för att transportera syre till musklerna. Kiwi som har ett högt c-vitamininnehåll som ökar kroppens förmåga att ta upp järnet. Fryst banan kyler smothien och väger upp den lite beska spenaten och den syrliga kiwin. Det var faktiskt en av de godaste smothiesarna jag druckit på mycket länge. Testa själva!!! Bild kommer (ligger på kameran hemma…)

Smalsmohtie (1 glas)

1½ dl lättmjölk
2½ dl färsk spenat
1 skiwad kiwi
½ skivad banan, gärna fryst

Mixa ihop allt med stavmixer, häll upp i glas och NJUT!

Smothien innehåller 128 kcal, 28 g kolhydrater, 6 g fibrer, 2 g protein, 2 g fett

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. september 24, 2010

    […] är det träningsvila som gäller för mig. Började ändå morgonen med min nya “drog” Smalsmothie som extrafrukost (till frukost blev det sedan fil med müsliblandningen Rivstarten från Risenta […]

  2. oktober 26, 2010

    […] har skrivit förut om min nuvarande favoritsmoothie, smalsmoothien, som jag dricker bland annat på helgmorgnar, som del av mitt kvällsfika ibland samt på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *