Vårinspiration på slottsträdgården Ulriksdal

I förra veckan var jag pr-byrån PerPR:s Öppet Hus där vårens och sommarens alla nyheter inom hem, bygg och trädgård visades upp. Eventet höll till i ett nybyggt växthus på slottsträdgården Ulriksdal (Bo Rappnes handelsträdgård). Jag älskar Ulriksdals slottsträdgård. Omgivningarna är fantastiska, växthusen och planteringarna med all växtlighet och blomprakt helt underbar och trädgårdscaféet med dess fika och mat ska vi inte tala om!!!

Per PR hade byggt upp en helt otrolig inspirerande miljö i det nya växthuset. På plats fanns massor av intressanta företag med det senaste nytt på plats och med bred kunskap inom just sitt område. Det handlade både om inne- och utemiljön. Jag som bor i hus och har trädgård fick otrolig inspiration, mängder av tips och idéer och självklart kommer ni få ta del av detta när det lider. Nu längtar jag verkligen efter att våren ska komma.

På plats fanns bland annat Husqvarna, Gardena, Swedoor, Markslöjd, Hasselfors Garden, Hillerstorp, Beckers, Ballingslöv, Markslöjd, Anza, Orthex group och Folkpool. Här nedan berättar jag om några av nyheterna, men varenda märke hade så mycket mer att visa!

RobotgräsklippareTrimmers, häcksaxar och motorsågarHus Husqvarna spanade jag fin deras robotgräsklippare. Vore rena drömmen att ha en sådan så att man slipper klippa gräset själv. Snacka om smidigt! Jag kollade även lite extra på deras vårnyheter bland häcksaxar, trimmers och motorsågar. Det är sånt man behöver när man bor i hus och Husqvarna har riktigt smarta lösningar.

Nya smarta lösningarMunstycke till vattenslangGardena kommer med en ny struktur på sina trädgårdsslangar och i kombination med nya munstycken slipper man problemet att själva sprutan lossnar från slangen. Nya vattensprutor kommer också som tål frost för de som inte orkar plocka in sakerna de lite kallare årstiderna.

Få husnumret på ytterdörren som fönsterSwedoors vårnyhet är ytterdörrar där du kan få husnumret som fönster. Hur coolt som helst!

Lampor i retrostilMarkslöjd imponerar med grymt snygga lampor i retrostil och material som marmor och metaller.

Smarta odlingslösningarSnygga och praktiska verktyg för trädgårdOdlingsbänkar på höjdenHasselfors Garden lanserar nya snygga lösningar för odlingsbänkar. På ett enkelt sätt bygger man på höjden vilket ser både snyggt ut och skapar mycket odlingsplats. Nelson Garden i sin tur kommer med smarta odlingslösningar, trädgårdsverktyg som är både funktionella OCH grymt snygga och läckra blomkrukehållare gjort av återvunna pet-flaskor.

Bara VaraHillerstorp har i samarbete med tv-profilen Rickard Olsson och designern Johanna Strand designat grymt snygga och funktionella loungemöbler i trä till trädgården. En möbelgrupp där man kan hänga, sitta, sova, snacka, sola, läsa, mysa, fika, äta och leva ett skönt uteliv. Möblerna har fått namnet Bara Vara. Alltså, ja tack! De får mer än gärna flytta hem till mig!

Välj rätt pensel - satsa på kvalitetFöretaget Anza satsar på penslar av hög kvalitet och visade upp skillnaden på en stol målad med billig pensel och en med en av deras kvalitetspenslar. Stor skillnad och sedan håller kvalitetspenslarna dessutom länge. De rekommenderar även ordentlig rengöring innan målandet och lanserar en mikrofiberduk som verkar riktigt bra.

Kolla din pools vattenkvalitetFolkpool lanserar en tjänst hos sina återförsäljare för koll av hemmapoolens vattenkvalitet. Bara att ta med ett vattenprov så kollar de upp vad som behövs göras för att få ordning på vattnet. Mattias kollar vårt spabads vattenkvalitet regelbundet med speciella mätverktyg, men Folkpools tjänst är ett utmärkt komplement.

Underbart hembakt brödVegetarisk bufféNjuter av god mat!Läckert och gott fikaFörutom att ta del av massor av inspirerande nyheter fick vi även njuta av slottsträdgården Ulriksdal fantastiska vegetariska buffé och underbart fika på det. Gudars så gott! Dit måste jag och familjen åka inom kort!

WOW - vilken goodiebag!Med mig hem fick jag en grymt välfylld goodiebag med massor av bra saker till hem och trädgård!

Stort tack till Per PR. Nu är jag inspirerad till max!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.