Som traditionen bjuder

Hemgjort tunnbröd

Ikväll har jag fortsatt förberedelserna inför jul. Knäcken jag gjorde för inte ens två veckor sedan har gått åt i en rasande takt och i princip är det bara jag som har ätit den, men den var ju sååå god!! Därför gjorde jag en ny sats knäck idag. Istället för hackad mandel tog jag vita sesamfrön och det blev riktigt gott. Vi får hoppas att dessa räcker fram till julafton i alla fall! Som traditionen bjuder gjorde jag självklart även hembakat tunnbröd och resultatet blev som vanligt riktigt bra! Underbart gott och passar perfekt till julens skinkstutar.

Knäck med sesamfrö

Knäck, ça 50 st

2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
1 dl vita sesamfrön

Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Tillsätt sesamfrön. Fördela knäcksmeten i formarna med två teskedar. Det måste gå ganska fort innan smeten stelnar. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. En plats i solen skriver:

    oh nu längtar jag efter knäck 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *