Den hyllade kvargen

Arla bjuder på ett välsmakande frukostbordAtt äta kvarg är riktigt hett just nu. Det är inte bara inbitna tränings- och kostfanatiker som äter kvarg utan både faster Agda och muskelknippet Kalle. Försäljningen av kvarg går spikrakt uppåt. Fler och fler aktörer kommer in på kvargmarknaden som också breddas med många nya sorters kvarg. Det finns naturell och smaksatt, fast form och flytande form, med tillbehör (färska bär, torkad frukt, müsli, nötter, mm) inkapslat i locket eller liggandes på botten och utan tillbehör, ja listan kan göras lång.

Arla Mild Kvarg Vanilj och BlåbärBåde jag och Mattias har ätit kvarg i flera år nu. Mattias föredrar naturell och häller i Fun Light, själv gillar jag de smaksatta bäst. Jag kompletterar gärna min kvarg med frukt och müsli/granola eller något annat crunchigt.

Färsk frukt att ha i kvargenGoda smörgåsar som komplement till kvargen för en komplett frukostI veckan provsmakade jag Arlas kvargnyheter Mild Kvarg Vanilj (de har också kommit med varianten Mild Kvarg Blåbär). Det blev en del av min frukost som jag min vana trogen kompletterade med en matig smörgås och en kopp te. Jag toppade kvargen med en hemgjord rostad müsli och färsk frukt. Både kvarg och müsli var jättegoda och tillsammans blev det en mättande och välsmakande start på morgonen!

Rostad müsliRostad müsli med kokos och tranbär 

2 dl mandlar
5 dl rågflingor
2 dl kokosflingor
3 dl quinoapuffar
1 dl linfrö
2 dl melonkärnor
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
1⁄2 dl Rynkeby® äppeljuice
1 msk flytande honung
3 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl. Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären. Förvara i burk med tättslutande lock.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Lina skriver:

  Så gott 🙂

 2. Fröken M skriver:

  jag gillar kvarg – speciellt de smaksatta och de med bär i botten.
  Det enda jag inte gillar med kvargen är ofta priset.
  Det blir hutlöst dyrt om man ska äta det ofta och dessutom är flera i familjen som gillar det !
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *