Sponsrad Video: ÖoB – Lennie hos faster Lisa

Idag är det den 20e och alla barnfamiljer får tillskott till kassan i form av barnbidrag. I en del familjer får framför allt de lite äldre barn barnbidraget som en månadspeng att köpa nödvändigheter för under månaden. Barnbidraget för mina barn kommer in på mitt och makens konto och en del av detta går direkt till barnens sparkonton.

Jag tycker det är bra att låta barnen få vecko- eller månadspeng från ganska tidig ålder. Det ger dom en bra uppfattning om pengars värde. De lär sig att hushålla med pengar. Vill man köpa något stort och dyrt måste man spara. Inte spendera hela summan så fort man får pengen i handen.

Att spara är inte lätt, varken för barn eller vuxna. Det finns så mycket man vill ha men man har ändå begränsat med pengar. Vissa saker måste man köpa som mat och förbrukningsvaror. Nya kläder behövs också, inte minst till barnen som växer så det knakar. Man får spara in där det går. Storhandla, köpa storpack, handla på lågprisbutiker, köpa och sälja begagnat, låna saker man bara behöver tillfälligt etc. Bara man inte är dumsnål!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *