Ladda upp med naturligt mellanmål

En fenomenal flaska och matlåda - perfekt till våren och sommarens skogsutflykter!

En fenomenal flaska och matlåda – perfekt till våren och sommarens skogsutflykter!

Vi är en aktiv familj som gillar att röra på oss. Både regelrätt träning men även rörelse i vardagen är av stort intresse. Finns det något härligare än att leka tillsammans, klättra träd, promenera och upptäcka i skogen, gå till badhuset, etc? Träna får oss att må bra helt enkelt! Förutom skolgympan, röris och aktivitet på rasterna på skolan tränar mina barn dans, fotboll och simning.

Ladda upp med nyttig och bra energi!

Ladda upp med nyttig och bra energi!

När man tränar och rör på sig mycket behövs det fyllas på med energi. Jag vill inte ge mina barn massa skit, utan det ska vara så naturligt som möjligt. Har man möjlighet att laga till nåt hemma, som smoothie, varm macka, proteinpannkakor eller liknande är det perfekta exempel på mellanmål men är man på språng behövs det bra färdiga alternativ, lätta att ta med.

Castus fruktstänger!

Castus fruktstänger!

Jag och mina barn har testat Castus Fruktstänger. Fruktstängerna är gjorda av torkad frukt och innehåller bara naturliga ingredienser. De har inget tillsatt socker, inga färgämnen och inga konserveringsmedel utan består bara av frukt och bär, fibrer och energi samt vitaminer och mineraler. De är kallpressade för att bevara så mycket nyttigheter som möjligt.

Fruktstängerna är individuellt förpackade vilket är väldigt praktiskt och känns fräscht. De är bra i storleken vilket gör det lätt att anpassa antalet stänger man äter efter energibehov och hunger. En fruktstång väger endast 20 gram men ger samma mängd energi som ett äpple. Stängerna är mjuka och därmed enkla att äta, även för mindre barn.

Smidigt att ta med på utflykten, träningen, skola/jobb, etc.

Smidigt att ta med på utflykten, träningen, skola/jobb, etc.

De finns i smakerna äpple/hallon, jordgubb, banan, blåbär och päron.

Bruna, ganska tråkiga men goda fruktstänger.

Bruna, ganska tråkiga men goda fruktstänger.

Förpackningarna är riktigt fina, färgglada och inbjudande men öppnar man förpackningen ser själva stängerna bruna och ganska tråkiga ut. Konsistensen är som sagt mjuk, som dadlar ungefär (inte så konstigt då dadlar är huvudingrediensen i stängerna). Inte seg som man kanske tror på förhand. Det är liksom ingen rem, utan en fruktstång.

Smaken då? Kanske det allra viktigaste. Här går åsikterna lite isär. Min dotter tycker dom är jättegoda. Sonen är inte lika förtjust även om dom går ner. Vi har inte hunnit testa alla smaker men jag är övertygad om att det finns någon smak som tillfredsställer de flesta. Jag själv tycker dom är mycket goda. De har förvånansvärt tydlig smak av blåbär, päron, banan etc. Konsistensen har jag inga problem alls med, den passar mig bra.

Castus fruktstänger säljs i 5-pack.

Castus fruktstänger säljs i 5-pack.

Priset är också en fördel. Ca 20 kr för 5 stänger – mycket överkomligt!

Castus frukstänger är alltså fulla av naturlig energi och passar perfekt som en del av mellanmålet. Att ha i väskan, på utflykten, under bilturen eller att ätas på väg till eller från träningen – de funkar i alla lägen. Och du, glöm inte att packa ner en till dig själv också!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *