Stekta kotletter med potatis och sås

Så var det vardag igen. Jag har en fulltecknad vecka framför mig, både på jobbet och privat. Attt ha mycket är både roligt och utmanande. Man får helt enkelt ta en dag i sänder och njuta av stunden!

Mat måste såklart lagas även denna vecka. Vi börjar med en rätt som både är lätt att göra, ganska billig och självklart god. Kvällens middag blev stekta fläskkotletter med kokt potatis och dragonsås. Husmanskost när den är som bäst! Såsen var to-die-for. Grymt gott!

Här kommer mitt recept.

Stekta fläskkotletter i dragonsås, 4 port

600 g fläskkotlett i skivor
salt och peppar

1 tsk torkad dragon
2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 dl riven parmesan
2 msk senap

Blanda salt och peppar på en tallrik och vänd fläskkotletterna i blandningen. Hetta upp en stekpanna och häll i rapsolja till stekning. Bryn kotletterna ca 1-2 min på varje sida. Häll i mjölk eller matlagningsgrädde, vatten, dragon och senap. Späd med mer vatten ifall såsen blir för tjock. Låt sås och fläskkotletter koka i ca 5 minuter. Rör i osten och koka lite till. Smaka av med mer salt och peppar.

Servera med förslagsvis kokt potatis och broccoli.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *