Pannbiff med löksås

Pannbiff med löksås
Pannbiff med löksås

Husmanskost, det är något visst med det. Rustikt, tryggt och ofta magiskt gott! Som pannbiff med löksås. Hur kan man ens inte gilla det?! Saftiga smakrika biffar, kokt potatis (har man färskpotatis, använd det, ääälskar färskpotatis), löksås och lingonsylt Mumma!!! Receptinspiration från Zeinas kitchen.

Pannbiff med löksås, 6 port
Biffar:
1 kg köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk lökpulver
2 ägg
1 msk japansk soja eller fond
Salt och peppar
Lökskås:
4 gula lökar (justera mängd efter smak)
4 dl vatten
1 msk japansk soja eller fond
2 msk socker
Salt och peppar

Biffar: Blanda ströbröd och mjölk. Låt ströbrödet svälla i ca 10-15 min. Blanda ner köttfärs, lökpulver, ägg och soja/fond i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma biffar och stek i smör ca 5 min på varje sida, tills de får en fin stekyta och blir genomstekta.

Löksås: Skär löken i strimlor. Stek i smör i samma stekpanna som du har stekt biffarna i. Stek löken i ca 10-15 min under omrörning tills de får färg och mjuknar. Tillsätt socker och stek lite till. Tillsätt vatten, soja/fond, salt och peppar. Låt löksåsen puttra i ca 2-3 min.

Servera biffarna med kokt potatis, löksås och gärna lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.