Pannbiff med löksås
Husmanskost, det är något visst med det. Rustikt, tryggt och ofta magiskt gott! Som pannbiff med löksås. Hur kan man ens inte gilla det?! Saftiga smakrika biffar, kokt potatis (har man färskpotatis, använd det, ääälskar färskpotatis), löksås och lingonsylt Mumma!!! Receptinspiration från Zeinas kitchen.
Pannbiff med löksås, 6 port
Biffar:
1 kg köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk lökpulver
2 ägg
1 msk japansk soja eller fond
Salt och peppar
Lökskås:
4 gula lökar (justera mängd efter smak)
4 dl vatten
1 msk japansk soja eller fond
2 msk socker
Salt och peppar
Biffar: Blanda ströbröd och mjölk. Låt ströbrödet svälla i ca 10-15 min. Blanda ner köttfärs, lökpulver, ägg och soja/fond i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma biffar och stek i smör ca 5 min på varje sida, tills de får en fin stekyta och blir genomstekta.
Löksås: Skär löken i strimlor. Stek i smör i samma stekpanna som du har stekt biffarna i. Stek löken i ca 10-15 min under omrörning tills de får färg och mjuknar. Tillsätt socker och stek lite till. Tillsätt vatten, soja/fond, salt och peppar. Låt löksåsen puttra i ca 2-3 min.
Servera biffarna med kokt potatis, löksås och gärna lingonsylt.
Senaste kommentarer