Strutsbiff

På lördagar har vi nästan alltid finmiddagar nuförtiden. Förrätt, huvudrätt och efterrätt. Huvudrätten är ofta en extra fin bit kött med goda tillbehör till och god dricka. Helt underbara och trevliga middagar! Köttet köper vi över disk i en saluhall eller liknande.

En av våra favoritaffärer är Kötthallen i Sundbyberg. Där har de ett kvalitetssortiment med betoning på ekologiskt, närproducerat kött och vilt. De säljer även mer exotiska delikatesser från jordens alla hörn som and, duva, kalkon, kyckling, orre, ripa, struts, vaktel, björn, hjort, kanin, ren, rådjur, vildsvin, älg, antilop, bison, groda, krokodil, känguru, pytonorm, zebra.

Strutsbiff, sötpotatispommes och grönsakerSenast vi var där köpte vi hem strutsbiff av märket Klein Karoo International som vi lagade till middag ikväll. Kilopriset ligger på ca 300 kr, lite vardagslyx med andra ord. Middagen blev grillad strutsbiff med pommes gjord på sötpotatis och grönsaker till det. Strutsköttet var oerhört mört och smakrikt. Helt fantastiskt gott och något vi garanterat kommer att köpa hem och äta fler gånger framöver. Köttet har en låg fetthalt och är riktigt proteinrikt (125 kcal/100g, 1,6% fett, 26% protein, inga kolhydrater). Ett riktigt nyttigt och gott alternativ till den ”vanliga” köttbiten med andra ord.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *