Strutsbiff
På lördagar har vi nästan alltid finmiddagar nuförtiden. Förrätt, huvudrätt och efterrätt. Huvudrätten är ofta en extra fin bit kött med goda tillbehör till och god dricka. Helt underbara och trevliga middagar! Köttet köper vi över disk i en saluhall eller liknande.
En av våra favoritaffärer är Kötthallen i Sundbyberg. Där har de ett kvalitetssortiment med betoning på ekologiskt, närproducerat kött och vilt. De säljer även mer exotiska delikatesser från jordens alla hörn som and, duva, kalkon, kyckling, orre, ripa, struts, vaktel, björn, hjort, kanin, ren, rådjur, vildsvin, älg, antilop, bison, groda, krokodil, känguru, pytonorm, zebra.
Senast vi var där köpte vi hem strutsbiff av märket Klein Karoo International som vi lagade till middag ikväll. Kilopriset ligger på ca 300 kr, lite vardagslyx med andra ord. Middagen blev grillad strutsbiff med pommes gjord på sötpotatis och grönsaker till det. Strutsköttet var oerhört mört och smakrikt. Helt fantastiskt gott och något vi garanterat kommer att köpa hem och äta fler gånger framöver. Köttet har en låg fetthalt och är riktigt proteinrikt (125 kcal/100g, 1,6% fett, 26% protein, inga kolhydrater). Ett riktigt nyttigt och gott alternativ till den ”vanliga” köttbiten med andra ord.
Senaste kommentarer