Trevlig familjeaktivitet

Det bästa jag vet är att umgås med mina nära och kära! Jag, Mattias och barnen försöker så ofta vi hinner hitta på roliga saker tillsammans som att gå och bowla, bio, åka pulka, skridskor, bada, promenad i skogen, museum, äta på restaurang etc.

Det är sportlovsveckor nu och många passar på att ta semester, åker kanske utomlands, till fjällen, hälsar på släktingar eller stannar hemma och hittar på roliga saker. Här i Stockholm har vi sportlov nästa vecka och jag har tagit ledigt och kommer att åka upp ensam med barnen till mina svärföräldrar i Östersund. Mattias får stanna hemma och jobba! Vi ska bara umgås, ta det lugnt och ha det mysigt ihop.. Gustaf fyller år i veckan så han ska firas ordentligt, men i övrigt tar vi dagarna som dom kommer. Tyvärr är snöläget värdelöst så skidorna får stanna hemma (snyft, jag som hade sett fram emot att få åka längdskidor).

StenshuvudI vilket fall kommer här ett tips på en riktigt bra familjeaktivitet som äger rum i Kivik i Skåne i helgen anordnat av Kiviks Musteri. De anordnar en kostnadsfri vandring. Perfekt sätt att få igång hela familjen – ut och röra på sig är bra både för kropp och knopp och är framför allt väldigt trevligt! Vandringen går från musteriet, genom nationalparken och hela vägen upp till toppen av Stenshuvud. Alla deltagare kan göra sin egen bergsbestigarflagga i Äpplets Hus innan man startar. Där får man även med sig en karta, en äppelkanelbulle och sugrörsdricka till vandringen. Uppe på toppen av Stenshuvud kan alla som gjort en egen flagga vara med i tävlingen ”Bestig Stenshuvud med Kiviks Musteri”. Då tar man en bild på sig själv och sin bergbestigarflagga, taggar #kiviksmusteri, laddar upp bilden på Instagram och tävlar om fina priser.

Vandringen går av stapeln den 21 februari och anmälan sker i Äpplets Hus samma dag mellan kl 10-12.30. Vandringen tar ca 1,5 timme. Naturum har öppet mellan kl 11-16.

Har ni vägarna förbi Kivik så passa på att göra denna aktivitet. Om inte, se till att ni ändå kommer ut i friska luften och rör på er!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *