Behåll din spänst

Hur lagar du till dina grönsaker typ broccoli, ärtor, blomkål, morötter etc? Äter jag dom inte råa kokar jag dom i vatten i kastrull. Det resulterar ofta i grönsaker som är överkokta och smaklösa. Inte så kul.

Ångade goda grönsaker på påse från FindusEtt bättre tillagningssätt är att ångkoka grönsakerna. Då behåller de ännu mer av sin spänst och goda smak. Det finns mer eller mindre avancerade ångkokare på marknaden. Oavsett utrustning är grundprincipen densamma, dvs maten tillagas i ånga från kokande vatten. Ett enkelt sätt att ångkoka mat är att fylla en kastrull med vatten i botten och sätta en eller flera insatser med perforerade bottnar ovanpå. Täck med ett lock. En enkel utrusning duger gott, till exempel en hålförsedd insats i rostfritt stål eller en sil som placeras i en vanlig kastrull med lock. Vätskan får aldrig nå upp till maten. Den blir då nämligen kokt i stället för ångkokt.

Två mindre påsar, bara att stoppa in  i mikron i 2 minuterMan kan självklart även ta den enkla vägen och köpa hem en mix som bara är att ångkoka i mikron. Jag har testat Findus Ångande Goda Rustik Mix. Grönsakerna består i detta paket av broccoli, blomkål och gul morot. I paketet finns det två mindre påsar som bara behöver stoppas in 2 minuter i mikron. Otroligt enkelt! Ut kom snygga, nyttiga grönsaker med perfekt tuggmotstånd och gudomlig smak. Jag serverade dom till en kycklinggryta jag åt häromdagen och det var en riktig höjdare. Kanon!

Rustik mix

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *