Succévinet Selvarossa lanseras på box

Som stressad heltidsarbetande förälder gäller det att välja sina strider. Jag vill helst servera nyttig och god middagsmat tillagad av mig själv från grunden. Dagar som denna när jag varit iväg på kurs fanns dock varken tid eller lust att handla och tillaga nåt från scratch. Tur då att Mamma Scan finns. Ett paket färdiga köttbullar blev räddningen. Koka potatis, fixa brunsås, tomatsås, skära grönsaker och servera med tillbehör som hemgjord lingonsylt, ketchup och senap blev en otroligt god och framför allt mycket uppskattad måltid. Hela familjen åt som om vi inte ätit mat på dagar.

Selvarossa Salice Salentino 2012

Selvarossa Salice Salentino 2012

Vin på en tisdag sätter guldkant på vardagsmiddagen

Vin på en tisdag sätter guldkant på vardagsmiddagen

En enkel vardagsmåltid kan dessutom kännas lite extra lyxig när man som jag serverade ett gott vin till maten (självklart enbart till oss vuxna). Jag kan varmt rekommendera kvällens vinval som var det röda vinet Selvarossa Salice Salentino 2012. Vinet är från Italien och är sedan ett decennium bland Systembolagets mest säljande viner på flaska. Vinet har precis lanserats i en treliters Bag-in-Box i beställningssortimentet. Vinet passar bäst till smakrika rätter av fläsk- eller lammkött, tex klassiska italienska rätter som en god pasta, risotto eller charkuterier. Kanske var därmed min köttbullemiddag inte optimal men jag gillade det ändå.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.