Var är våren?

Igår var det vårdagjämning. Var våren är kan man dock fråga sig – här i Stockholm är den då rakt inte. Igår var det snöstorm med kyliga vindar. Idag lyser visserligen solen men marken är täckt med hal is och det är riktigt kallt. Usch och fy men vi får tydligen stå ut ett tag till. Bäst att laga en värmande gryta till middag.

Kvällens middag blev en kreolsk gryta. Den kreolska grytan är fantastiskt smakrik och god. Lättlagad är den också. Toppen! Till grytan fick man välja på ris och potatis. Självklart grönsaker till maten och hemgjord lingonsylt. Gott med värmande och mättande mat!

Kreolsk gryta, 4 port

600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar

Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en gryta. Skiva korven, stek den och lägg den i samma gryta som köttet. Tillsätt syltlök, syltlöksspad, paprika, grädde och balsamvinäger. Låt koka ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *