Summerland

Summerland
Summerland

Jag hade förmånen att gå på veckans pressvisning av biofilmen Summerland med Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton och Tom Courtenay i huvudrollerna. Filmen har biopremiär nu på fredag den 23 oktober. Jag var på bio med familjen för ett par veckor sedan och känner starkt hur mycket jag har saknat detta. Det blir en helt annan upplevelse av filmen. Mörkret, sköna biofåtöljer, inget och ingen som stör, stor duk, perfekt ljud. Ja, kanske har detta påverkat mitt betyg av filmen Summerland.

Filmen Summerland har allt jag vill ha i en film. Den går under genre drama, romantik och det är ju vad jag gillar allra bäst. Summerland handlar om författarinnan Alice, en stark och självständig kvinna, under Andra världskriget. Hon är djupt försjunken i sitt arbete men också väldigt ensam, sårad av en kärleksaffär med en kvinna från hennes förflutna. När den livlige unga Frank, en evakuerad pojke från London, hastigt lämnas i hennes vård är hon fast besluten om att bli av med honom. Men hans oskyldighet, mod och nyfikenhet väcker Alices djupt begravda känslor. Alice lär sig att sår kan läka, hopp och en andra chans kan existera, och att varje kvinna bör trots allt veta två saker: vem hon är och vad hon vill.

Ett ärligt och samtida tema - en intensiv och emotionell resa av självupptäckt, kärlek och vänskap.
Ett ärligt och samtida tema – en intensiv och emotionell resa av självupptäckt, kärlek och vänskap.

Jag hade inte läst vad filmen handlade om innan jag såg den. Ett knep jag har med syfte att vara helt nollställd, utan förväntningar och förhoppningar. Jag får ut så mycket mer av en film (serie också för den delen) när jag gör på detta sätt.

Jag blev verkligen tagen av filmen. Fotot var otroligt vackert. Underbara miljöer! Tempot oh tonen i filmen var lugnt och behagligt. Skådespelarinsatserna fenomenala, allt från barn till vuxna. Handlingen jättefin och rörande. Filmen talade till mitt hjärta och berörde på djupet. Om man hade läst handlingen innan kanske man skulle ha sagt att filmen var förutsägbar. Javisst kanske det, men inte för mig och oavsett hade det inte rört mig i ryggen särskilt mycket.

Jag har hört rykten om att filmen redan går att ladda ner. Oavsett, gör inte detta. Den här filmen förtjänar att ses på bio. Allt blir bättre på bio!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *