Viktiga filmer

I ett av mina inlägg förut frågade jag er vilken som är er favoritfilm genom tiderna. Jag vet, en mycket svår fråga. Framför allt för sådana filmälskare som jag som ser massor av filmer och många bra sådana. Jag har många favoriter och de jag spontant brukar tänka på när jag får frågan är Döda poeters sällskap och Höstlegender.

Två riktigt bra och samtidigt viktiga filmer jag skulle vilja lyfta fram är Livet är underbart och Schindler’s list. Båda handlar om andra världskriget och förintelselägren. Anledningen till att jag kom och tänka på dessa är att det är 20 år sedan Schindler’s list gick upp på bio och nu lagom till 20-års jubileumet släpps filmen på Blu-ray för första gången (10 april).

Schindler’s List är en av Steven Spielbergs viktigaste filmer enligt honom själv och den har restaurerats bildruta för bildruta under hans övervakning. 20th Anniversary Edition släpps som Blu-ray, Digibook Blu-ray och Definitive Collection Blu-ray. Förutom filmen innehåller den massor av intressant bonusmaterial. Gissa om jag skulle vilja ha denna box?!

Vill du veta mer om Schindler’s list? Här kan du läsa om 10 fakta du troligen inte känner till kring filmen.

Medans vi ändå är inne på film, ni glömmer väl inte tävlingen här på bloggen där två personer får en varsin Downton Abbey – Journey to the Highlands på dvd. Den tävlingen pågår till och med torsdag 4 april. Jag har precis sett klart andra säsongen och säger bara – jag vill ha MEEEEEER!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.