Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet

På Grand hotell för att medverka vid prisutdelningen av Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet
På Grand hotell för att medverka vid prisutdelningen av Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet

I förrgår, på själva Hållbarhetsdagen, var jag och min man på ett mycket trevligt event på Grand Hotel i Stockholm anordnat av Taste by globe där vinnaren av Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet samt Årets Influencer i Hållbar Mat presenterades.

Carlsberg Fibre Bottle, som är företagets första biobaserade och helt återvinningsbara ölflaska.
Carlsberg Fibre Bottle, som är företagets första biobaserade och helt återvinningsbara ölflaska.

Syftet med priset är att uppmärksamma vikten av hållbar utveckling och forskning inom restaurangnäringen genom att utse och hylla den kock som bäst praktiserar detta i sin yrkesutövning. Målsättningen är att på bred front öka nyfikenheten och intresset för denna kärnfråga, och för att poängtera hur viktig måltiden är i socialt hänseende samt för vår lokala och internationella besöksnäring. Vinnare 2022 är Filip Gemzell, köksmästare på restaurang Äng utanför Tvååker.

Även Årets Influencer i Hållbar Mat korades och vinnare 2022 är syskonen Evelina och Emmy aka Foodgeekz
Även Årets Influencer i Hållbar Mat korades och vinnare 2022 är syskonen Evelina och Emmy aka Foodgeekz

Även Årets Influencer i Hållbar Mat korades och vinnare 2022 är syskonen Evelina och Emmy aka Foodgeekz.

Paneldebatt med inbjudna gäster
Paneldebatt med inbjudna gäster

Eventet bestod även av seminarium med talare från forskningsinstitutioner med fokus på hållbarhet, mat och framtid, en paneldebatt med inbjudna gäster på samma tema samt mingel bland utställare, goda smakprov och giveaways, god dryck med och utan alkohol och fantastisk mat. Min man anslöt vid prisutdelningen och vi fick verkligen njuta av en barn- och hundfri kväll!

Fantastiskt god mat!
Fantastiskt god mat!

Stort tack för en rolig och mycket givande eftermiddag och kväll!

Magnus Samuelsson, VD True Performance. Har utvecklat kosttillskott med namnet Enough. De innehåller proteinpulver och fokuserar på funktion och resultat.
Magnus Samuelsson, VD True Performance. Har utvecklat kosttillskott med namnet Enough. De innehåller proteinpulver och fokuserar på funktion och resultat.
FOR REAL! PIZZA är en unik och nyttig fryspizza helt utan spannmål och bröd.
FOR REAL! PIZZA är en unik och nyttig fryspizza helt utan spannmål och bröd.
Oh Mungood. Jättegoda, proteinrika produkter på mungbönan och rena och ekologiska smaksättare.
Oh Mungood. Jättegoda, proteinrika produkter på mungbönan och rena och ekologiska smaksättare.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *