Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet
I förrgår, på själva Hållbarhetsdagen, var jag och min man på ett mycket trevligt event på Grand Hotel i Stockholm anordnat av Taste by globe där vinnaren av Svenska Kockpriset i Gastronomisk Hållbarhet samt Årets Influencer i Hållbar Mat presenterades.
Syftet med priset är att uppmärksamma vikten av hållbar utveckling och forskning inom restaurangnäringen genom att utse och hylla den kock som bäst praktiserar detta i sin yrkesutövning. Målsättningen är att på bred front öka nyfikenheten och intresset för denna kärnfråga, och för att poängtera hur viktig måltiden är i socialt hänseende samt för vår lokala och internationella besöksnäring. Vinnare 2022 är Filip Gemzell, köksmästare på restaurang Äng utanför Tvååker.
Även Årets Influencer i Hållbar Mat korades och vinnare 2022 är syskonen Evelina och Emmy aka Foodgeekz.
Eventet bestod även av seminarium med talare från forskningsinstitutioner med fokus på hållbarhet, mat och framtid, en paneldebatt med inbjudna gäster på samma tema samt mingel bland utställare, goda smakprov och giveaways, god dryck med och utan alkohol och fantastisk mat. Min man anslöt vid prisutdelningen och vi fick verkligen njuta av en barn- och hundfri kväll!
Stort tack för en rolig och mycket givande eftermiddag och kväll!
Senaste kommentarer