Riktigt goda veggisar
Idag den 13 juni är det World Meat Free Day. Visste ni det? Självklart ska det ätas vegetariskt idag! Äntligen fick jag provsmaka de veganska grönsaksbiffarna från Hälsans Kök och jag måste säga att det är riktigt goda Veggisar! Kvällens middag blev Veggisar Quinoa Grönkål & Broccoli.
Jag stekte veggisarna i matfett i stekpanna tills de blev härligt gyllenbruna. Veggisarna går också att tillaga på plåt i ugn. Det kan många gånger vara smidigare och mer bekvämt och dessutom ännu mer hälsosamt då inget matfett behövs. Till biffarna serverade jag mitt favorittillbehör couscoussallad, grillad squash och champinjoner, en fräsch sallad, hemgjord underbar hummus samt srirachasås.
Smaken är som sagt riktigt god! Jag hade svårt att sluta äta och ville bara ha mer och mer! Biffarna är gjorda på en bas av quinoa, broccoli, grönkål och mynta. Jag brukar inte gilla smaken av mynta men det är precis lagom mycket och harmoniserar perfekt med övriga smaker. Konsistensen är toppen – lagom stora bitar av ingående grönsaker vilket skapar perfekt tuggmotstånd.Två veggisar med tillbehör mättar perfekt, men jag hade kunnat äta många fler bara för att de var så goda!
Stor vegetarisk tumme upp!
Senaste kommentarer