Riktigt goda veggisar

Veganska grönsaksbiffarna från Hälsans Kök

Veganska grönsaksbiffar från Hälsans Kök

Idag den 13 juni är det World Meat Free Day. Visste ni det? Självklart ska det ätas vegetariskt idag! Äntligen fick jag provsmaka de veganska grönsaksbiffarna från Hälsans Kök och jag måste säga att det är riktigt goda Veggisar! Kvällens middag blev Veggisar Quinoa Grönkål & Broccoli.

Jag stekte veggisarna i matfett i stekpanna tills de blev härligt gyllenbruna. Veggisarna går också att tillaga på plåt i ugn. Det kan många gånger vara smidigare och mer bekvämt och dessutom ännu mer hälsosamt då inget matfett behövs. Till biffarna serverade jag mitt favorittillbehör couscoussallad, grillad squash och champinjoner, en fräsch sallad, hemgjord underbar hummus samt srirachasås.

Riktigt goda veggisar!

Riktigt goda veggisar!

Smaken är som sagt riktigt god! Jag hade svårt att sluta äta och ville bara ha mer och mer! Biffarna är gjorda på en bas av quinoa, broccoli, grönkål och mynta. Jag brukar inte gilla smaken av mynta men det är precis lagom mycket och harmoniserar perfekt med övriga smaker. Konsistensen är toppen – lagom stora bitar av ingående grönsaker vilket skapar perfekt tuggmotstånd.Två veggisar med tillbehör mättar perfekt, men jag hade kunnat äta många fler bara för att de var så goda!

Stor vegetarisk tumme upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *