Sunt och gott

Till frukost brukar jag variera mellan gröt och smörgåsar och fil/yoghurt med flingor/müsli och smörgåsar. Jag äter även yoghurt med tillbehör till mellanmål ibland. Ni förstår därmed att det går åt mycket gryn och flingor hemma hos oss. Vad gäller müsli köper jag ofta färdig av rena bekvämlighetsskäl men ibland slår jag till och gör min egen.

Viktigt för mig är att müslin är både sund och god. Med tanke på det hälsoklimat som råder i dagens samhälle finns det faktiskt många bra köpealternativ på marknaden som uppfyller mina krav. En av dessa är Finax Sunt & Gott som är fruktmüsli helt utan tillsatt socker och dessutom nyckelhålsmärkt.

Finax Sunt & GottFinax Sunt & Gott har precis kommit tre nya smaker med bitar av bär, frukt och nötter – Hallon/tranbär/kokos, Rabarber/jordgubb resp Blåbär/hasselnötter. Dessa finns numera i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.

Jag och barnen har testat sorterna Blåbär/hasselnötter och Rabarber/jordgubb. Själva müslin har en god rostad smak och bra krisp. Frukterna är i lagom stora bitar och smakar riktigt gott. Frukterna i Rabarber/jordgubb kompletterar varandra väl med sin syrlighet och sötma. Nötterna i Blåbär/hasselnötter smakar färskt och har bra crunch.

Finax Sunt & Gott ger alltså en god och mättande frukost helt utan socker och ger perfekt start på dagen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.