Tänk smart, ät snart

Har ni tänkt på vad mycket mat som kastas? Inte bara allt det vi kastar hemma utan tänk på vad mycket mat i mataffärer, restauranger och caféer som kasseras av olika anledningar. I mitt nya gröna tänk i samarbete med Oji drinks har jag med små babysteg börjat ändra på mitt eget beteende och val i vardagen.

Idag var jag i mataffären och handlade. Bland annat köttfärs stod på inköpslistan. I köttdisken fanns dels nymald köttfärs, dels köttfärs med en halva-priset lapp på då bäst-före-datumet var i morgon. Båda sorter såg fina och fräscha ut. Självklart valde jag då köttfärsen som såldes till halva priset. Att köpa den tjänar både jag och miljön på. Jag får en vara som är minst lika bra till halva priset och butiken slipper slänga fräsch köttfärs. En win-win situation för både mig och miljön!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.