TÄVLING – Vinn en Sekatör Hogweed

Som jag skrev igår börjar det bli hög tid för att sätta igång och plantera och fixa till ute i trädgården. Många plantor har en lång utvecklingstid och därför ska fröna sås så tidigt som möjligt.

För att kunna hålla ordning på sina planteringar och/eller trädgård krävs det såklart att man investerar i  bra trädgårdsredskap. Det finns många välsorterade handelsträdgårdar, byggvaruhus och stormarknader som säljer redskap. Dock finns det en uppsjö av olika redskap av olika märken och jag tycker det är svårt att veta vad man bör eller ska investera.

Sekatör från Nelson GardenEn sekatör känns som ett givet redskap. Sekatörer är ett bra val för att klippa blommor, buskar och grenar med. När det kommer till typ av sekatör anser jag att det beror på vad man ska klippa och beskära och i övrigt är det en ren smaksak vad man föredrar.

Nu har du chansen att vinna en greppvänlig sekatör med parerstång i snygg rosa design från Nelson Garden, värde ca 120 kronor. Jag tävlar nämligen ut en (1) sekatör. Allt du behöver göra för att vinna är att i en kommentar till detta inlägg tala om var Nelson Gardens huvudkontor ligger och motivera varför just du ska vinna den fina sekatören. Vill du får du gärna dela tävlingen på Facebook, Instagram eller på din egen blogg (inget krav men pluspoäng). Glöm inte att ange din email-adress så att jag kan komma i kontakt med dig om du vinner. LYCKA TILL!!! Tävlingen avslutas onsdag 18 mars 20:00.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

20 svar

 1. Christina Frisberg skriver:

  SVAR: Nelson Gardens huvudkontor ligger i Tingsryd 🙂
  Jag har inte någon superstor trädgård då vi bor i radhus men jag har en klätterros som täcker nästan 2 husväggar och den behöver man allt putsa till en del både på våren och hösten så den inte tar över hela huset 🙂 då skulle det allt passa bra med en ny skarp och jägarns snygg sekatör 🙂
  sänder över vårvarma kramar 🙂

 2. Lotta i Småland skriver:

  Huvudkontoret finns i Tingsryd, Småland!
  Min sekatör är om än inte död så åtminstone sjungandes på sista versen. Den används inte bara i trädgårdsarbetet utan även när jag gör kransar och annat växtpynt.
  Har funderat på att köpa en ny i år och låta den gamla få bli till pyntarbetet. Då kan jag klippa av en och annan bit tunn ståltråd med den utan att vinbärsbusken blir fransig vid beskärningen.
  Har aldrig testat den här sortens sekatör tidigare. Se ut som en blandning av sekatör och vanlig tång. Vore kul att prova och dessutom är den betydligt snyggare en de vanliga!
  Jag har delat tävlingen på Fb (Lotta Claesson fd Wiberg).

 3. Paola skriver:

  Har delat här: https://www.facebook.com/Paola.C.Allegrini/posts/595169083950509?pnref=story

  Tingsryd, Småland är svaret!

  Jag behöver lite rosa pepp för att piffa upp det ganska tradiga trädgårdsarbetet. Och eftersom den är greppvänlig och verkar smidig att använda finns det ingen ursäkt för barnen att inte hjälpa till 😉

 4. Jerker skriver:

  Det ligger i Tingsryd, och jag har varit där på studiebesök för något år sen. Väldigt intressant att få ser deras anläggning.

  Har delat på facebook med mina facebookvänner 🙂

 5. Titti skarp skriver:

  hej
  det ligger i Tingsryd i småland
  ska flytta nu i sommar och där finns en massa syrens häckar och en massa olika buskar så en sekatör står på min önskelista just nu
  delar på fejjan och hoppas på turen
  Titti

 6. Erika skriver:

  Tingsryd.
  Jag har en del i en odlingslott som jag planerar stora saker för detta år! Fick den förra året men då jag har MS och är väldigt värmekänslig – och det var en varm sommar- blev det inte så mycket som jag planerade. I år har jag redan tillgång till den så jag ska göra mycket arbete innan värmen kommer! Då jag är helt ny hade det varit toppen med bra verktyg!

 7. Linda S skriver:

  Svar Tingsryd

  Jag har en helt underbar svärmor. Hennes stora intressen är barnbarnet och trädgården. Hon klagar aldrig men jag har sett att hennes reumatism blivit värre de senaste åren och trädgårdsarbetet sliter. Att kunna hjälpa henne lite på traven vore roligt. Jag skulle gärna vinna denna till henne.

 8. Elisabeth skriver:

  Hej
  Huvudkontoret ligger i Tingsryd
  Behöver en grej som fixar det mesta knipsar både tunna och tjocka grenar som ska väck
  Så vad vore inte det bästa att hålla dom i styr jo en ny sekatör

 9. Hedda skriver:

  I Tingsryd finns huvudkontoret,
  Jag har just blivit kolonist och ska hyra en kolonistuga ett år. En sekatör skulle vara ett mycket välkommet tillskott. Det kommer att bli en massa inköp till trädgård och lott. Med din fina sekatör skulle det bli extra roligt att ge sig i kast med allt arbete som väntar nu =)

 10. Annica L skriver:

  Tingsryd

  Skulle behövas fixas till och knipsas av lite små grenar vid barnens lekstuga.

 11. Lena skriver:

  Tingsryd
  jag stortrivs i trädgården och fixa, t om rensa ogräs har en lugnande, meditativ känsla. däremot har jag dåliga redskap. Den rosa fina sekatören från Hogweed skulle få arbetet att gå som en dans.

 12. Sophie Michelle Persson skriver:

  Huvudkontoret ligger i Tingsryd! =D

  Jag har delat på instagram (mitt insta-namn är throw.universe) och på facebook, här: https://www.facebook.com/sophiemichelle.persson/posts/593352754133070?pnref=story

  Min motivering:
  Förra året köpte vi vårt alldeles egna lilla kråkslott,
  och en vildvuxen trädgård hamnade då automatiskt på vår lott!
  På beskärning har jag egentligen noll koll,
  med syrenhäckar som växer bortom all kontroll!
  Med en trädgårdsbok i ena handen och en röjsåg i den andra,
  så blir resultatet inte lika tjusigt som det är tänkt, men tanken är det svårt att klandra!
  Med en riktigt bra sekatör kan jag häckarna börja tämja,
  och så kan jag en riktigt god grannsämja börja främja!
  Grannarna är nog trötta på att se en vildvuxen trädgård som denna,
  och jag har storslagna planer för den måste jag ju erkänna!
  Ett trädgårdsland står på önskelistan så väl som ett växthus,
  men jag kan nöja mig med att med hjälp av en sekatör få ner buskarna och träden till en acceptabel höjd så att trädgården åtminstone får lite välbehövligt ljus…

  =D =D

 13. Kerstin Karlsson skriver:

  Tingsryd är svaret!
  Jag skulle vilja ge denna sekatör till min dotter och hennes koloni. Kath har mycket buskar och klängväxter i trädgården, sämre med verktyg. Hon glömmer också vad hon behöver, men jag, som hjälper till, vet!

 14. Malin Svensk Björck skriver:

  Hej!
  Deras huvudkontor ligger i Tingsryd i Småland.

  Skulle vilja vinna för att småpyssla i trädgården med att tex klippa bort visdna blommor mm, är nästan det enda jag fortfarande klarar av att göra själv. Är handikappad och kroniskt sjuk och blir hela tiden sämre. Men jag älskar vpr trädgård och den ger mig ro och livskvalitet. Så nåt dom underlättar för mig vore underbart! 🙂
  Har delat på Facebook, Malin Svensk Björck.
  Ha en härlig vecka!
  Mvh
  Malin

 15. Carola Erdestål skriver:

  Hej !

  Svaret på frågan : Huvudkontoret ligger Tingsryd

  Jag har en stor trädgård med mycket buskar & träd. Att ha ordentliga redskap har man ju märkt är viktigt resultatet och jobbet bli ju så mycket roligare. Men….men…när jag läste att sekatören var greppvänlig tänkte jag direkt på min mamma. Den här sekatören skulle jag vilja ge till henne. Hon har Atros i fingrarna så denna låter som en bra sekatör för henne. Greppvänlig , snygg och praktisk skulle kunna underlätta hennes trädgårdsarbete. Min mamma är väldigt bra på att måna om andra med unnar sig själv sällan nånting. Så detta vore för mig fint att ge till henne. Ha en fin dag ! ( Delat på FB ) Vänligen Carola

 16. Johanna skriver:

  Åh vilken fin! Svaret på frågan: Tingsryd.
  Erm…får man vara ärlig och svara att jag vill ha den för att den är så fin och rosa? Nu lär jag ju inte vinna (hehe). Ingen trädgård har jag heller, men väl en massa blommor och buskar på balkongen som kommer att behöva beskäras.

 17. Hanna skriver:

  Huvudkontoret ligger på lokalgatan i Tingseryd.

  Min anledning att vara med och tävla är att jag gärna skulle vilja överraska min mamma. Hon älskar att vara ute och fixa i trädgården, så tänkte att en ny fin rosa sekatör skulle vara en perfekt present!

 18. Sanna skriver:

  SVAR: Nelson Gardens huvudkontor ligger i Tingsryd.

  Vore en perfekt present till mina föräldrar i efterskott, då det nyligen fyllde år bägge två och jag inte hade möjlighet att ge de någon present. Nu när värmen börjar komma vet jag nämligen att det kommer roa sig ute i trädgården och fixa och dona, då det är den bästa platsen de vet så den här vinsten skulle nog komma väl till hands.

  Kram Sanna

 19. Eva Gustafsson skriver:

  Hej
  Vill gärna vara med och tävla.
  En ny sekatör hade inte vaarit fel att få vinna. Har förlagt min någonstans i trädgården. Troligen har den åkt med ett lass buskar till tippen 🙁 så en ny rosa hade vait underbart att ha.
  Rätt svar på frågan är: Tingsryd
  Har delat tävlingen på fb
  Mvh Eva

 1. mars 5, 2015

  […] TÄVLA HOS JESSICA […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *