Test av Raumfeld Stereo M

För ett tag sen testade vi Raumfelds minsta högtalare One S. Nu är det dags att testa en betydligt större variant som heter Stereo M. Dom kallas för Bookshelf speaker av tillverkaren och har ingen direkt motsvarighet hos konkurrenter som Sonos. Det här är stora högtalare som egentligen gör sig bäst på stativ. Dom klarar lätt av att fylla ett stort vardagsrum med musik och kräver ett ganska stort rum för att komma till sin rätt. Det begränsar möjligheten att placera dom eftersom många redan har högtalare i sitt vardagsrum och då kanske väljer en Raumfeld connector istället.

Fakta:

  • 3-vägs högtalare, med en integrerad 320 watts förstärkare
  • Knappar för volym och presets
  • 140mm bas, 110m midrange och en  25 mm tweeter

DSC_5279
Att lägga till Stereo-M högtalarna till ett befintligt system är relativt enkelt:

  1. Koppla ihop högtalarna med den medföljande högtalar-kabeln, plugga in kontakten och sätt på högtalarna
  2. Koppla upp den enhet som kör Raumfeld-appen mot ett eget WLAN som skapas av den nya enheten/enheterna
  3. Följ instruktionerna i appen
  4. Allt klart för att njuta av trådlöst ljud!

Har du flera Raumfeld-högtalare får dom varsin zon. Vi har nu en zon för badrummet och en för vardagsrummet. Det innebär att man kan välja om man vill spela olika låtar/radiostationer i rummen eller samma musik. En stor skillnad jämfört med Sonos är att Raumfeld använder sig av Spotify Connect istället för att ha integrerad Spotify-funktionalitet i sin egen app. Personligen gillar jag att ha Spotifys funktionalitet inbyggd direkt i appen som Sonos har, detta för att undvika växlandet mellan appar.

Som jag nämnde i den första recensionen är en av dom absolut största fördelarna med Raumfeld preset-knapparna som finns direkt på spelaren. Det här innebär att du kan spara en radio-station eller spellista och börja spela upp den med endast ett knapptryck. Mycket användbart! Nedan ser man hur knapparna ser ut på Stereo M. En volymknap, fyra preset-knappar och en On/Off-knapp.

DSC_5280

Hur är det med ljudet då? Väldigt imponerande! Det här är en helt annan liga än andra trådlösa högtalare jag lyssnat på. Men så är dom också mycket större! Och dyrare. Drygt 9000 kr får man betala för ett par Stereo M. För att sammanfatta så rekommenderar jag Raumfeld Stereo M till alla som är intresserade av bra ljud och har ett stort rum som du vill fylla med trådlös musik. Om du redan har en befintlig stereo-anläggning så är Raumfeld connector ett bättre val.

DSC_5283

Företagets produkter kan köpas via deras svenska nätbutik som just nu erbjuder fri frakt och en åtta veckors trial period där man kan lämna tillbaka högtalarna och få pengarna tillbaka om man inte är nöjd.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.