Resa bokad

Jippeee!!! Nu är det bokat och klart!!! Det blir 3 veckor i Thailand för hela familjen i höst. Charter är inget för oss. Vi åker på egen hand och tar dagen som den kommer. Hittills har vi har enbart bokat flyg ner till Bangkok. Planen är att vi flyger direkt vidare ner till Koh Chang där vi kommer att tillbringa större delen av tiden. Vi kommer att boka boendet i förväg till de första nätterna och får sedan se vart vi styr kosan. Bestämt är också att vi avslutar thailandsvistelsen tre nätter i Bangkok där vi kommer att shoppa och besöka Siam Oceanworld som våra barn (och vi vuxna också för den delen) fullkomligt älskade.

Jag och Mattias har varit på Koh Chang förut. Vi var där första året vi var i Thailand 2002. Då hade vi inga barn och ingen flygplats fanns i närheten. Det innebär att ön numera är mer exploaterad och turisttät men enligt de tips vi fått är det fortfarande en mycket genuin thailändsk känsla där. Trivs vi inte är det dessutom bara att åka vidare någon annan stans. På bilden nedan ser vi Koh Chang och mig anno 2002.

För att få lite thailandskänsla blev det thailändsk mat till middag. Chicken Satay, ris, jordnötssås och thailändsk gurksallad. Middagen gick snabbt att slänga ihop då jag använde mig av en Satay seasoning and sauce mix inköpt under senaste thailandsresan. Bara att tillsätta kyckling och kokosmjölk. Mycket gott! Hela familjen slukade maten. Till och med kräsna Gustaf. Han hade kunnat äta hur många kycklingspett som helst!

Thailändsk gurksallad

1 skivad gurka
1 skivad röd färsk chili (ta bort kärnorna för mindre hetta)
4 matskedar vitvinsvinäger
5 matskedar socker
3/4 tesked salt

Hetta upp vinägern, sockret och saltet tills sockret helt lösts upp. Låt s

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.