Toad In The Hole

Toad In The Hole
Toad In The Hole

Ni tittar väl på The Crown på Netflix? Om inte, är det hög tid! Jag har precis sett klart säsong 4 och och längtar redan efter säsong 5. Mat och vad kungligheterna har ätit har det inte lagts någon vikt vid i tv-serien. Ingenting i de tre första säsongerna men i säsong 4 har några maträtter swishat förbi och som jag såklart har googlat upp och provlagat. Först ut är Toad in the hole. Margaret Thatchers sons favoriträtt som inte fick serveras utan såsen (gravy).

För vissa är såsen, The gravy, ett måste!
För vissa är såsen, The gravy, ett måste!

Toad in the hole kan förklaras som en typ av ugnspannkaka med korv. Eller mer konkret Yorkshire pudding-smet med inbakade korvar, som serveras med löksås och ens personliga favoritgrönsaker på sidan om.

Riktigt gott!
Riktigt gott!

Toad in the hole var sååå gott! Jag älskade det! Barnen likaså. Mattias tyckte den var godast med såsen till, jag föredrog faktiskt utan sås även om såsen i sig var urgod. Det här är garanterat en maträtt som kommer göra succé hos många barnfamiljer om inte annat. En höjdare helt enkelt! Rätten är dessutom perfekt att laga till om ni har rester av prinskorv och ägg efter decembers alla (?) julbord!

Toad in the hole, 4 port

1 paket prinskorv eller liknande
3 dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
3 dl mjölk
2 msk rapsolja

Förbered smeten minst en timme innan och låt den stå i kylskåpet. Det är viktigt att den är kall när den hälls ner i pannan.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ner korven i en panna (storlek ca 30x20x5) tillsammans med oljan. Låt den vara inne ca 15-20 min. Öppna ugnen och häll försiktigt ner smeten direkt i pannan. Låt den stå inne ca 25 minuter eller tills den fått en fin färg.

Löksås

2 st rödlök
2 tsk socker
olja+smör
1 msk idealmjöl
2 dl buljong, tex vilt- eller köttbuljong
ca 1 dl rött vin
1 msk Worcestersauce
salt, peppar

Skiva löken tunt. Värm upp olja och smör i en kastrull. Häll ner lök och socker. Stek på medelhög värme ca 15-20 min, rör om med jämna mellanrum. Häll ner mjölet och rör om. Häll ner buljong samt worchesterhshire sås. Låt såsen sjuda tills den tjocknar. Smaka av med vin, salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *