Tryffelmos
Jag älskar potatis i alla dess former. Hasselbackspotatis, ugnsbakad potatis (eller i airfryer), kokt potatis, potatiskroketter, potatisbakelser med smördeg och Västerbottenost (för övrigt ett av mina mest populära inlägg), potatisgratäng, crushed potatoes, pommes frites, potatismos, etc. Ja, listan kan göras lång! I det här inlägget vill jag lyfta fram en riktig delikatess av potatis som passar perfekt till en bit gott kött eller en fin torskrygg eller liknande, Tryffelmos. Perfekt till nyår!
Vi lagade detta mos för första gången nyårsafton 2011 och sedan dess är det ett tillbehör som ofta sätter pricken över i på en god middag! Testa, ni kommer inte bli besvikna!
Tryffelmos, 6 port
1 kg mandelpotatis
2 dl mjölk
2 dl grädde
60 g smör
salt och peppar
tryffelolja
Skala och koka mandelpotatisen. Värm mjölk, grädde och smör. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja.
Senaste kommentarer