Tryffelmos

Tryffelmos
Tryffelmos

Jag älskar potatis i alla dess former. Hasselbackspotatis, ugnsbakad potatis (eller i airfryer), kokt potatis, potatiskroketter, potatisbakelser med smördeg och Västerbottenost (för övrigt ett av mina mest populära inlägg), potatisgratäng, crushed potatoes, pommes frites, potatismos, etc. Ja, listan kan göras lång! I det här inlägget vill jag lyfta fram en riktig delikatess av potatis som passar perfekt till en bit gott kött eller en fin torskrygg eller liknande, Tryffelmos. Perfekt till nyår!

Vi använder olivolja med vit tryffel från Zeta.
Vi använder olivolja med vit tryffel från Zeta.

Vi lagade detta mos för första gången nyårsafton 2011 och sedan dess är det ett tillbehör som ofta sätter pricken över i på en god middag! Testa, ni kommer inte bli besvikna!

Tryffelmos, 6 port

1 kg mandelpotatis
2 dl mjölk
2 dl grädde
60 g smör
salt och peppar
tryffelolja

Skala och koka mandelpotatisen. Värm mjölk, grädde och smör. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *