Lågkolhydratsfrallor

Lågkolhydratsfrallor
Lågkolhydratsfrallor

Intresset för bakning har växt under pandemin. Svenska Dagbladet ger i söndagens tidning recept på tre snabba matbröd som bevisar att hembakat är godast. Samtliga recept i reportaget är hämtade från Lindas nya matbröd av Linda Andersson. En bok jag tyvärr inte har recensionsex på. Först ut för mig att testa från SvDs utvalda recept blev lågkolhydratsfrallor.

Mjuka, fantastiskt goda och saftiga bröd som innehåller minimalt med kolhydrater. Ett supergott bröd för alla som vill äta lite kolhydrater, tex diabetiker, men passar självklart också alla oss som gillar ett gott bröd.

Riktigt saftigt och gott bröd!
Riktigt saftigt och gott bröd!

Lågkolhydratsfrallor, 12 st

500 g keso, valfri fetthalt (jag använde keso mini)
3 ägg
4 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl mandelmjöl

Garnering: 1 uppvisat ägg (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa keson till en slät smet med stavmixer. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke. Tillsätt fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa lite till. Rör ner mandelmjöl och keso i äggsmeten. Blanda till en kladdig smet. Klicka ut 12 frallor med en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dom svalna på plåten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Mums så gott kram

  2. Sofia skriver:

    Hej. Kan man använda något annat än keso om man är känslig för mjölkprodukter? Mvh Sofia

  3. Jessica Sundberg skriver:

    Jag är inte riktigt insatt i detta men någon havrebaserad produkt eller liknande går säkert lika bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.