Lågkolhydratsfrallor
Intresset för bakning har växt under pandemin. Svenska Dagbladet ger i söndagens tidning recept på tre snabba matbröd som bevisar att hembakat är godast. Samtliga recept i reportaget är hämtade från Lindas nya matbröd av Linda Andersson. En bok jag tyvärr inte har recensionsex på. Först ut för mig att testa från SvDs utvalda recept blev lågkolhydratsfrallor.
Mjuka, fantastiskt goda och saftiga bröd som innehåller minimalt med kolhydrater. Ett supergott bröd för alla som vill äta lite kolhydrater, tex diabetiker, men passar självklart också alla oss som gillar ett gott bröd.
Lågkolhydratsfrallor, 12 st
500 g keso, valfri fetthalt (jag använde keso mini)
3 ägg
4 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl mandelmjöl
Garnering: 1 uppvisat ägg (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa keson till en slät smet med stavmixer. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke. Tillsätt fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa lite till. Rör ner mandelmjöl och keso i äggsmeten. Blanda till en kladdig smet. Klicka ut 12 frallor med en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dom svalna på plåten.
Mums så gott kram
Hej. Kan man använda något annat än keso om man är känslig för mjölkprodukter? Mvh Sofia
Jag är inte riktigt insatt i detta men någon havrebaserad produkt eller liknande går säkert lika bra!!!