Tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker

Tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker

Tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker

En av familjens favoriträtter är tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker. Nu var det extremt länge sedan vi åt det. Enligt bloggen var det 2013. Jag tror dock inte att det stämmer, men länge sedan var det! Vi fick kassler över efter Filippas släktkalas i midsommar. Självklart skulle denna tas tillvara och varför då inte i form av tomatgratinerad kassler?! Det blev därför kvällens middag.

En av familjens favoriträtter! Jag tog om två ggr !!!

En av familjens favoriträtter! Jag tog om två ggr !!!

En helt fantastiskt god rätt ni inte får missa att testa. Den låter inte som något utöver det vanliga, men framför allt såsen blir helt fenomenal! Krämighet från ost och havregrädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde fungerar minst lika bra), underbar tomatsmak och fin sälta från kasslern. Mums!

Tomatgratinerad kassler med risoni, 4 port

400 g kassler
2 dl havregrädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar

4 port risoni
Gröna bönor
1 citron
2 msk olivolja

Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda havregrädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 15 minuter.

Koka risonin i en kastrull och de gröna bönorna i en annan. Pressa saften ut citronen och häll i en skål. Blanda ner olivolja och lite salt och peppar. Häll i den kokta risonin i citronoljan och servera tillsammans med kasslern och bönorna.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *