En våfflastisk frukost

En våfflastisk frukost

En våfflastisk frukost

När vissa väljer att njuta av en Frillastisk frukost väljer andra att njuta av en våfflastisk frukost. Barn kan verkligen konsten att välja ut godbitarna från kakan! Jag är lika förtjust i godsaker som barnen. Ett villkor är därför att mamma får smaka så mycket hon vill, hehe!

Frasigaste våfflorna man kan tänka sig!

Frasigaste våfflorna man kan tänka sig!

Ska lägga till att mina barn verkligen inte får äta vad de vill veckans alla dagar. Nu var det första dagen på semestern och jag hade lovat att de fick välja vad de ville ha utan pekpinnar.

Klara, färdiga...

Klara, färdiga…

Vi hade ätit soppa och våfflor till middag kvällen innan. Det fanns gräddade våfflor kvar och även grädde. Våfflorna värmde vi i stekpanna, toppade med grädde och hemgjord blåbärssylt.

...gå!

…gå!

Mitt våffelrecept är verkligen något utöver det vanliga. En smet som alltid levererar frasiga, välsmakande våfflor. Sååå gott!

Livsnjutare!

Livsnjutare!

För er som vill äta nyttigare våfflor av olika anledningar kan jag rekommendera dinkelvåfflor, proteinvåfflor, morotsvåfflor eller bananvåfflor.

Våfflor, ca 10 laggar

100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.