Sockerfri Bounty

Sockerfri Bounty

Sockerfri Bounty

Häromdagen fick jag hem min första No Ordinary Box. Boxen med 100% sockerfritt innehåll. Denna månad är temat No ordinary bakbox. Med följde ett recept och ingredienser till sockerfri Bounty. Vem kan motstå? Jag och Gustaf kunde inte vänta en sekund utan gick direkt ut i köket och började baka. Nyttiga och bra sockerfria ingredienser, få steg och därmed mycket enkelt att följa och laga till för både stor som liten. Vi följde receptet nästan till punkt och pricka. Kokosolja hade vi hemma men den kändes onödig och därför skippade vi det.

Helt magiskt goda sockerfria godisar!

Helt magiskt goda sockerfria godisar!

De här Bounty-godisarna var helt amazing! God, chokladig, lagom seg botten med en kokostopping som var helt magisk! Mycket godare än den Bounty du kan köpa i affären. Fräschare smak och godare konsistens. Genialiskt enkelt och fantastiskt gott!

Vill man göra Bounty-bollar skulle jag kunna tänka mig att göra själva kokosröran, forma till bollar och sedan doppa i sockerfri choklad. Det skulle nog bli superbra!

Goda och fina!

Goda och fina!

Nu ska det bli spännande att testa övriga två recept. Kommer de komma upp till samma nivå?!

Sockerfri Bounty

75 g Nicks mörk choklad
6 urkärnade dadlar
2 msk kokosolja

4 msk smör
2 dl kokos
2 msk sötströ
2 msk grädde
1 msk honung

Smält chokladen försiktigt på spisen. Mixa dadlarna med kokosoljan och vänd ner den smälta chokladen. Blanda runt ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i exempelvis en matlåda. Häll i smeten och låt stelna i kylen några timmar.

Smält sedan smöret och tillsätt resterande ingredienser. Låt bubbla på låg värme på spisen några minuter.

Häll kokosblandningen över din bas och låt stå i kylen ytterligare några timmar. Skär sedan upp i lagom stora bitar. Det kan hända att kokosen vill lossna från botten med det är bara att trycka fast den igen. Förvara i kyl eller frys.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *