Träna med ditt barn

Det är kul att röra på sig tillsammans med sina barn. Ofta rör vi på oss tillsammans i helt ”naturliga” sammanhang, tex när vi är i lekparken, på studsmattan, vi tar små cykelturer, spelar boll, leker kull, sätter på musik hemma och spontandansar, etc.

Det finns också träningsprogram att köpa som är inriktade på träning tillsammans med barn. Ett sådant träningsprogram är Mini-Röris från Friskis och Svettis. De har nu kommit ut med Mini-Röris 3. Vi har både 1an och 2an hemma redan och nu har vi köpt även 3an. Mini-Röris är jympa för barn mellan tre och sex år. Funkar dock även för lite större barn tycker jag. Kanske upp till 9-10 år i alla fall. Programmen är enkla och passar lika bra ute som inne och inga träningskläder behövs. Hela programmet är ca 20 min. Det är en cd med musik och muntliga instruktioner samt en affisch med alla rörelser pedagogiskt beskrivna med bilder och enkel text.

Förutom passet på 20 min ingår två bonusdelar, ett pass där man bara jobbar stående och ett yogapass.

Filippa och jag testade själva huvudprogrammet igår och vi gav det högt betyg. Det var enkla, men ändå ganska jobbiga rörelser för barn och detta till roliga, medryckande låtar som barnen känner igen. Ska bli kul att testa bonusprogrammen också!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Charlotte skriver:

    Hej tänkte höra om man skulle kunna få kopiera dina affischer? Jag har miniröris 1 och 2 men jag köpte dom på blocket och då följde inga afficher med rörelser med…är alltid lite enklare om man kan se exakt hur man ska göra! Kanske kan scanna in och skicka som ett mail? Mvh Charlotte

  2. admin skriver:

    Kolla upp först så att man får göra detta och att det inte strider mot några regler. /Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *