Två balettdansöser in action

Filippa älskar att dansa. Hon har gått på dans i några år nu och är ganska duktig. Framför allt tycker hon det är kul och det är nästan viktigast! Just nu går hon på streetjazz.

Ända sedan jag fick hem dvd:n Ballet Workout har Filippa tjatat på mig att vi ska sätta på den. Självklart! Det är alltid kul att hitta på något tillsammans med sina barn. Ikväll fanns det gott om tid. Jag och Filippa satte på oss sköna, snygga dans-/träningskläder och satte på dvd:n i vardagsrummet.

Ballet Workout är en träningsdvd med Joey Bull, en fyrfaldig mästare i Fitness Champion i Storbritannien. Ballet Workout hämtar inspiration från den klassiska dansen. Träningsprogrammet är på 60 minuter och sägs ge slankare muskler, fast stjärt, välformade ben och platt mage. Den är uppbyggd i olika block. Uppvärmning, två block med benträning, tre block konditionsträning och en avslappning/stretch/mage.

Jag tycker dvd:n var väldigt pedagogisk, nästan löjeväckande pedagogisk till en början. Det kändes som om den riktade sig mest till nybörjare. Det var dock vissa dansövningar jag aldrig hört talas om förut och alla fick jag inte riktigt kläm på. Annars var det tydliga anvisningar om hur övningarna skulle utföras och de utfördes i ett ganska makligt tempo. Nivån var inte särskilt hög och passet var inte vidare jobbigt. En perfekt nybörjardvd. Den passade Filippa perfekt!

Jag ger träningsdvd:n Ballet Workout betyget 2 av 5.

*UPPDATERING*
Dagen efter jag kört dvd:n kände jag en konstig värk i rumpan. Trodde först att jag ramlat eller något, men det var helt enkelt träningsvärk! Även om det inte kändes jobbigt tog det alltså på de rätta (?!) ställena. Kul!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.