Det enklaste är det godaste
Varför ska man alltid komplicera till det hela? Varför inte hålla det enkelt? Ibland är det både bäst och godast! En helt vanlig köttbit med pommes stripes gjort på sötpotatis och tomatsallad kan bli en hemmamiddag lika god som vilken maträtt på krogen som helst. Bara du har rätt råvaror och utrustning.
Jag fick hem Milda Kockens val som är en blandning av smör-, raps- och solrosolja, en ny produkt som utlovar att vem som helst kan bli stekmästare om man använder denna. Tricket är olja för perfekt stekning och smör för smaken. Och Milda Kockens val har allt detta i en och samma produkt. Smidigt!
För att testa nyheten fick jag också hem råvaror (allt utom kött som jag ordnade själv) till att laga en enkel kötträtt som ska smaka minst lika gott som på krogen.
Jag tycker Kockens val håller vad den lovar. Det skvätte inte alls vid stekning och det brändes inte vid eftersom smöret är blandat med olja. Köttet fick perfekt stekyta. Genom att ösa köttet med det goda jag stekte i kom smakerna kommer fram riktigt bra och köttet blev extra gott!
Pommes stripes gjort på sötpotatis är ett supergott och enkelt tillbehör som alltid passar till en bit gott kött, lax, ett vegetariskt alternativ eller vad du nu föredrar. Tomatsalladen var verkligen fräsch och god och får de söta smakerna i tomaterna att komma fram extra bra och Milda Cuisine fraiche Chili & Paprika blev en perfekt dipp/sås som höjde rätten ett snäpp! Jag kompletterade dock med bearnaisesås och grillsås. Enkelt och mycket god middag. Precis som på krogen!
Stekt biff med tomatsallad & potatisklyftor, 4 port
600 g biff
3 msk Milda Kockens Val
salt och peppar
några kvistar timjan och vitlöksklyftor
Tomatsallad:
300 g körsbärstomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1 msk vinäger
salt och peppar
Potatisklyftor:
10-15 potatisar
3 msk Milda Kockens Val
salt och peppar
några kvistar timjan
Tillbehör:
Milda Cuisine fraiche Chili & Paprika
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda med Milda Kockens Val, salt, peppar och timjan. Ugnsrosta i 20 min. Blanda samman alla ingredienser till tomatsalladen. Ta fram biffen i god tid och torka av med papper och smaksätt med lite salt och peppar. Värm Milda Kockens Val i en panna på hög värme. Lägg i köttbitarna, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan. Vänd gärna flera gånger så att köttet blir jämnare stekt. Extra smak blir det om du lägger i några vitlöksklyftor och kvistar av timjan på slutet. Använd en sked och ös köttet med stekspadet under stekningen. Stek köttet ca 3 minuter på varje sida. Efterstek köttet i 125 grader i ugnen tills innertemperaturen visar 54-56 grader. Skär upp bitarna i skivor och servera med tillbehören.
Senaste kommentarer