Good Food perfekt för dig som inte äter gluten
Som jag skrev om tidigare har jag fått hem Kristin Kaspersens senaste bok Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin utgiven av Bonnier Fakta. En bok jag fullkomligt förälskade mig i, sträckläste från pärm till pärm och jag gav boken högsta betyg i min recension. Varenda recept vill jag sätta igång och laga och jag har redan testat de ugnsbakade tomaterna med citron. Helt fantastiska! Idag lagade jag till ytterligare ett recept ur boken – Kycklingburgare med sötpotatisklyftor.
Kycklingburgare som är saftiga och smakrika och serveras med en god fetaostsås och tillbehör som sötpotatisklyftor och salladsblad. Servera dessutom gärna med guacamole och glutenfria hamburgerbröd enligt recept som också finns i boken. En perfekt rätt för alla er som inte äter gluten men givetvis lika god och perfekt för oss alla andra också.
Rätten var verkligen fantastisk! Otroligt god och mycket hälsosam – toppen! Jag gjorde några små ändringar i recepten dock. Jag gillar att sätta min personliga prägel på maten och som Kristin själv skriver ska man se hennes recept som inspiration och en bra utgångspunkt. Till burgarna tog jag 800 g kycklingfärs, ersatte dijonsenap med Johnnys senap och la till 2 msk mango chutney. Till fetaostkrämen använde jag Saltå Kvarn olivolja med citron för att sätta lite piff på krämen och tog kvarg istället för yoghurt (nyttigare men var också det enda vi hade hemma).
Som tillbehör till burgare, sötpotatis, kräm och rödlök serverade jag Max hamburgerbröd och Pågen Sliders (hann inte baka egna, hade annars gärna provat Kristins recept), sallad, tomat och paprika. MUMS!
Tack snälla Kristin för receptet!
Kycklingburgare, 4 port
1 schalottenlök
1 ägg
2 tsk dijonsenap
500 g kycklingfärs
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
Skala och finhacka löken. Vispa upp ägget med senapen i en bunke. Rör ned övriga ingredienser. Forma till burgare med fuktiga händer. Stek eller grilla i ca 5 minuter på vardera sida.
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl yoghurt 10%
2 msk olivolja
salt, peppar
Mosa osten med yoghurt och olja. Smaka av med salt och peppar.
Honungspicklad rödlök
1 stor rödlök
5 msk vatten
3 msk honung
1 1/2 msk ättikssprit 12%
Skala och skiva löken tunt med en mandolin. Blanda vatten, honung och ättika. Lägg i löken och pickla minst 30 minuter.
Sötpotatisklyftor
2 sötpotatisar, ca 500 g
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
salt, svartpeppar, chiliflakes
Tvätta och skär potatisen i klyftor. Blanda den med olja och rosmarin. Grilla eller stek i ugn ca 15 minuter i 225 grader. Krydda med salt, peppar och chili.
Servera med sallad, guacamole och glutenfria hamburgerbröd.
Senaste kommentarer