Ugnsbakad lax med hasselnötskrisp och broccolimos

Ikväll hade vi ugnsbakad lax med broccolimos och grönsaker till middag. På laxen la jag ett lager av hasselnötskrisp. Receptet på krispet hittade jag i senaste numret av Buffé (Icas kundtidning). Där hade krispet på ugnsbakad sej och fick höga smakbetyg av alla i smakpanelen, men det gick lika bra att lägga det på lax. Maten smakade jättegott och krispet rekommenderas verkligen att förhöja den redan i sig själv goda fisken med.

Till broccolimoset behövs ca 800 g broccoli som kokas riktigt mjukt. Mixa till en slät massa. Värm smör eller margarin och grädde samt mjölk, mängd beroende på hur löst mos man vill ha. Häll ned i den kokta broccoliröran och fortsätt mixa tills moset har den rätta konsistensen. Gott och nyttigt! Perfekt för alla som äter GI eller LCHF eller annan lågkolhydrat-diet.

Mums mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *