Ugnsbakad lax med hasselnötskrisp och broccolimos
Ikväll hade vi ugnsbakad lax med broccolimos och grönsaker till middag. På laxen la jag ett lager av hasselnötskrisp. Receptet på krispet hittade jag i senaste numret av Buffé (Icas kundtidning). Där hade krispet på ugnsbakad sej och fick höga smakbetyg av alla i smakpanelen, men det gick lika bra att lägga det på lax. Maten smakade jättegott och krispet rekommenderas verkligen att förhöja den redan i sig själv goda fisken med.
Till broccolimoset behövs ca 800 g broccoli som kokas riktigt mjukt. Mixa till en slät massa. Värm smör eller margarin och grädde samt mjölk, mängd beroende på hur löst mos man vill ha. Häll ned i den kokta broccoliröran och fortsätt mixa tills moset har den rätta konsistensen. Gott och nyttigt! Perfekt för alla som äter GI eller LCHF eller annan lågkolhydrat-diet.
Mums mums!
Senaste kommentarer